Počet záznamů: 1  

Experimentální výzkum tradičních vápenných pojiv

  1. 1.
    SYSNO ASEP0385177
    Druh ASEPK - Konferenční příspěvek (lokální konf.)
    Zařazení RIVStať ve sborníku
    NázevExperimentální výzkum tradičních vápenných pojiv
    Překlad názvuExperimental study of traditional lime binders
    Tvůrce(i) Matas, Tomáš (UTAM-F) SAI
    Válek, Jan (UTAM-F) ORCID, SAI, RID
    Jiroušek, Josef (UTAM-F)
    Celkový počet autorů3
    Zdroj.dok.Konference zkoušení a jakost ve stavebnictví. - Brno : Vysoké učení technické v Brně, 2012 / Heřmánková V. ; Anton O. - ISBN 978-80-214-4578-9
    S. 227-236
    Poč.str.10 s.
    Forma vydáníTištěná - P
    AkceKonference Zkoušení a jakost ve stavebnictví 2012
    Datum konání02.10.2012-03.10.2012
    Místo konáníBrno
    ZeměCZ - Česká republika
    Typ akceCST
    Jazyk dok.cze - čeština
    Země vyd.CZ - Česká republika
    Klíč. slovalime kiln ; lime putty ; small-scale lime production ; lime for building conservation
    Vědní obor RIVAL - Umění, architektura, kulturní dědictví
    CEPDF11P01OVV010 GA MK - Ministerstvo kultury
    AnotaceZa účelem obnovení výroby některých vápenných pojiv využívaných v minulosti byl vyvinut prototyp experimentální vápenné pece. Experimentální výzkum se v první fázi zabývá kvalitou vápenné kaše a vlivem výpalu na její kvalitu, kde se uplatňují jak normové zkoušky, tak speciálně navržené zkušební postupy.
    Překlad anotacePrototype of a lime kiln has been developed in order to replicate production of selected lime binders used in the past. Experimental study deals with quality of lime putty and the influence of calcination on its quality. Standardised test are used along with specially designed experimental tests for the description of the products.
    PracovištěÚstav teoretické a aplikované mechaniky
    KontaktKulawiecová Kateřina, kulawiecova@itam.cas.cz, Tel.: 225 443 285
    Rok sběru2013
Počet záznamů: 1  

  Tyto stránky využívají soubory cookies, které usnadňují jejich prohlížení. Další informace o tom jak používáme cookies.