Počet záznamů: 1  

Ileal Peyer's Patches Are Not Necessary for Systemic B Cell Development and Maintenance and Do Not Contribute Significantly to the Overall B Cell Pool in Swine

  1. 1.
    SYSNO ASEP0370664
    Druh ASEPJ - Článek v odborném periodiku
    Zařazení RIVJ - Článek v odborném periodiku
    Poddruh JČlánek ve WOS
    NázevIleal Peyer's Patches Are Not Necessary for Systemic B Cell Development and Maintenance and Do Not Contribute Significantly to the Overall B Cell Pool in Swine
    Tvůrce(i) Šinkora, Marek (MBU-M) RID, ORCID
    Štěpánová, Kateřina (MBU-M) ORCID
    Butler, J. (US)
    Francis, D. (US)
    Santiago-Mateo, K. (US)
    Potočková, Hana (MBU-M)
    Kárová, Kristýna (MBU-M)
    Šinkorová, Jana (MBU-M) RID, ORCID
    Zdroj.dok.Journal of Immunology. - : American Association of Immunologists - ISSN 0022-1767
    Roč. 187, č. 10 (2011), s. 5150-5161
    Poč.str.12 s.
    Jazyk dok.eng - angličtina
    Země vyd.US - Spojené státy americké
    Klíč. slovaANTIBODY REPERTOIRE DEVELOPMENT ; LYMPHOID-TISSUES ; NEONATAL PIGLETS
    Vědní obor RIVEC - Imunologie
    CEPME09089 GA MŠMT - Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy
    GAP502/10/0038 GA ČR - Grantová agentura ČR
    CEZAV0Z50200510 - MBU-M (2005-2011)
    UT WOS000296767300024
    DOI10.4049/jimmunol.1101879
    AnotaceBased on studies of sheep, the ileal Peyer’s patches (IPP) have been regard as a type of primary lymphoid tissue similar to the bursa of Fabricius in chicken. Since bursectomy results in B cell deficiency, we wondered if resection of the IPP of piglets would have a similar effect. Comparison of IPP resected, surgical shams and untreated germ-free piglets, all of which were later colonized with a defined commensal flora demonstrates that resection of the IPP did not alter the level and phenotype of B and T cells in lymphoid tissues and the blood during 10 weeks after surgery
    PracovištěMikrobiologický ústav
    KontaktEliška Spurná, eliska.spurna@biomed.cas.cz, Tel.: 241 062 231
    Rok sběru2012
Počet záznamů: 1  

  Tyto stránky využívají soubory cookies, které usnadňují jejich prohlížení. Další informace o tom jak používáme cookies.