Počet záznamů: 1  

Spectroelectrochemical determination of the electron consumption

  1. 1.
    SYSNO ASEP0369665
    Druh ASEPJ - Článek v odborném periodiku
    Zařazení RIVJ - Článek v odborném periodiku
    Poddruh JČlánek ve WOS
    NázevSpectroelectrochemical determination of the electron consumption
    Tvůrce(i) Kolivoška, Viliam (UFCH-W) RID, ORCID
    Gál, Miroslav (UFCH-W)
    Lachmanová, Štěpánka (UFCH-W) RID
    Valášek, Michal (UOCHB-X)
    Hromadová, Magdaléna (UFCH-W) RID, ORCID, SAI
    Pospíšil, Lubomír (UFCH-W) RID, ORCID
    Zdroj.dok.Analytica Chimica Acta. - : Elsevier - ISSN 0003-2670
    Roč. 697, 1-2 (2011), s. 23-26
    Poč.str.4 s.
    Jazyk dok.eng - angličtina
    Země vyd.NL - Nizozemsko
    Klíč. slovacoulometry ; spectroelectrochemistry ; elecrolysis
    Vědní obor RIVCG - Elektrochemie
    CEPGA203/09/0705 GA ČR - Grantová agentura ČR
    IAA400400802 GA AV ČR - Akademie věd
    OC 140 GA MŠMT - Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy
    CEZAV0Z40400503 - UFCH-W (2005-2011)
    AV0Z40550506 - UOCHB-X (2005-2011)
    UT WOS000294372700004
    DOI10.1016/j.aca.2011.04.033
    AnotaceMeasurements of UV-vis spectra as a function of the consumed charge in an optically transparent thin layer cell (OTTLE) offer a fast, small-volume and reliable method for the determination of the number of electrons n exchanged in the redox reaction. The determination of n is based on the calibration procedure using the ferrocene oxidation and the methyl viologen reduction. Virtues of this method are demonstrated on the determination of n of two oligomers of 'extended viologens' with multiple redox centers and correspondingly large n. The described method eliminates problems of side reactions of reactive intermediates with the parent oxidized form, which often impede a reliable estimation of n by the established coulometric method.
    PracovištěÚstav fyzikální chemie J.Heyrovského
    KontaktMichaela Knapová, michaela.knapova@jh-inst.cas.cz, Tel.: 266 053 196
    Rok sběru2012
Počet záznamů: 1  

  Tyto stránky využívají soubory cookies, které usnadňují jejich prohlížení. Další informace o tom jak používáme cookies.