Počet záznamů: 1  

Thin TiO2 Films Prepared by Inkjet Printing of the Reverse Micelles Sol-Gel Composition

  1. 1.
    SYSNO ASEP0369118
    Druh ASEPJ - Článek v odborném periodiku
    Zařazení RIVJ - Článek v odborném periodiku
    Poddruh JČlánek ve WOS
    NázevThin TiO2 Films Prepared by Inkjet Printing of the Reverse Micelles Sol-Gel Composition
    Tvůrce(i) Morozová, Magdalena (UCHP-M) RID, SAI
    Klusoň, Petr (UCHP-M) RID, ORCID, SAI
    Krýsa, Josef (UCHP-M)
    Dzik, P. (CZ)
    Veselý, M. (CZ)
    Šolcová, Olga (UCHP-M) RID, ORCID, SAI
    Zdroj.dok.Sensors and Actuators B - Chemical. - : Elsevier
    Roč. 160, č. 1 (2011), s. 371-378
    Poč.str.8 s.
    Jazyk dok.eng - angličtina
    Země vyd.CH - Švýcarsko
    Klíč. slovasol-gel ; titanium oxide ; inkjet printing
    Vědní obor RIVCF - Fyzikální chemie a teoretická chemie
    CEPGD203/08/H032 GA ČR - Grantová agentura ČR
    GA104/09/0694 GA ČR - Grantová agentura ČR
    KAN400720701 GA AV ČR - Akademie věd
    CEZAV0Z40720504 - UCHP-M (2005-2011)
    UT WOS000298768100053
    DOI10.1016/j.snb.2011.07.063
    AnotaceThe presented study deals with the adaptation and optimization of the reverse micelles sol-gel composition to make it feasible for inkjet printing. The solvent choice and viscosity adjustment issues essential for reliable jetting performance are discussed. The layer morphology and material properties were in detail investigated by optical, scanning electron and atomic force microscopy as well as Raman spectroscopy and XRD analysis. Photocatalytic activity of the printed layers was evaluated on the basis of stearic acid thin film degradation monitored by FTIR spectrometry. The photoexcitation properties of the TiO2 layers and the ability of their photocurrent generation were investigated by electrochemical methods.
    PracovištěÚstav chemických procesů
    KontaktEva Jirsová, jirsova@icpf.cas.cz, Tel.: 220 390 227
    Rok sběru2012
Počet záznamů: 1  

  Tyto stránky využívají soubory cookies, které usnadňují jejich prohlížení. Další informace o tom jak používáme cookies.