Počet záznamů: 1  

Energetics and rearrangements of the isomeric picoline dications

  1. 1.
    SYSNO ASEP0367632
    Druh ASEPJ - Článek v odborném periodiku
    Zařazení RIVJ - Článek v odborném periodiku
    Poddruh JČlánek ve WOS
    NázevEnergetics and rearrangements of the isomeric picoline dications
    Tvůrce(i) Ducháčková, L. (CZ)
    Jašík, J. (SK)
    Žabka, Ján (UFCH-W) RID, ORCID, SAI
    Ascenzi, D. (IT)
    Zins, Emilie-Laure (UOCHB-X)
    Schröder, Detlef (UOCHB-X)
    Price, S.D. (GB)
    Alcaraz, Ch. (FR)
    Roithová, J. (CZ)
    Zdroj.dok.International Journal of Mass Spectrometry. - : Elsevier - ISSN 1387-3806
    Roč. 308, č. 1 (2011), s. 81-88
    Poč.str.8 s.
    Jazyk dok.eng - angličtina
    Země vyd.NL - Nizozemsko
    Klíč. slovacollision induced dissociation ; dehydrogenation ; DFT calculation
    Vědní obor RIVCF - Fyzikální chemie a teoretická chemie
    CEPGA203/09/1223 GA ČR - Grantová agentura ČR
    CEZAV0Z40400503 - UFCH-W (2005-2011)
    AV0Z40550506 - UOCHB-X (2005-2011)
    UT WOS000295999500011
    DOI10.1016/j.ijms.2011.07.027
    AnotaceThe second ionization energy of beta-picoline was determined from photoionization experiments as (2)IE(beta) = (24.05 +/- 0.1) eV and the threshold for the dehydrogenation of the dication generated by photoionization as AE(-H(2))(beta) = (25.0 +/- 0.2) eV. The second ionization energy is about 0.5 eV lower than values recently determined for alpha- and gamma-picoline, whereas the energies required for dehydrogenation are similar. In order to rationalize the different behavior of dications generated from these isomeric picolines, we have performed a mass spectrometric investigation of the fragmentation patterns of the individual picoline dications and an extensive series of DFT calculations to explain the observed spectra.
    PracovištěÚstav fyzikální chemie J.Heyrovského
    KontaktMichaela Knapová, michaela.knapova@jh-inst.cas.cz, Tel.: 266 053 196
    Rok sběru2012
Počet záznamů: 1  

  Tyto stránky využívají soubory cookies, které usnadňují jejich prohlížení. Další informace o tom jak používáme cookies.