Počet záznamů: 1  

Measurement of the W boson helicity in top quark decays using 5.4 fb.sup.-1./sup. of ppbar collision data

  1. 1.
    SYSNO ASEP0367578
    Druh ASEPJ - Článek v odborném periodiku
    Zařazení RIVJ - Článek v odborném periodiku
    Poddruh JČlánek ve WOS
    NázevMeasurement of the W boson helicity in top quark decays using 5.4 fb-1 of ppbar collision data
    Tvůrce(i) Abazov, V. M. (RU)
    Abbott, B. (US)
    Acharya, B.S. (IN)
    Kupčo, Alexander (FZU-D) RID, ORCID
    Lokajíček, Miloš (FZU-D) RID, ORCID
    Celkový počet autorů428
    Zdroj.dok.Physical Review D: Particles, Fields, Gravitation and Cosmology. - : American Physical Society - ISSN 1550-7998
    Roč. 83, č. 3 (2011), "032009-1"-"032009-17"
    Poč.str.18 s.
    Jazyk dok.eng - angličtina
    Země vyd.US - Spojené státy americké
    Klíč. slovaTevatron ; D0 ; dilepton
    Vědní obor RIVBF - Elementární částice a fyzika vys. energií
    CEPLA08047 GA MŠMT - Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy
    CEZAV0Z10100502 - FZU-D (2005-2011)
    UT WOS000287486700001
    DOI10.1103/PhysRevD.83.032009
    AnotaceWe present a measurement of the helicity of the W boson produced in top quark decays using t (t) over bar decays in the l + jets and dilepton final states selected from a sample of 5.4 fb(-1) of collisions recorded using the D0 detector at the Fermilab Tevatron p (p) over bar collider. We measure the fractions of longitudinal and right-handed W bosons to be f(0) = 0.669 +/- 0.102[+/- 0.078(stat.) +/- 0.065(syst.) +/- and f(+) = 0.023 +/- 0.053[+/- 0.041(stat.) +/- 0.034(syst.)], respectively. This result is consistent at the 98% level with the standard model. A measurement with f(0) fixed to the value from the standard model yields f(+) = 0.010 +/- 0.037[+/- 0.022(stat.) +/- 0.030(syst.).].
    PracovištěFyzikální ústav
    KontaktKristina Potocká, potocka@fzu.cz, Tel.: 220 318 579
    Rok sběru2013
Počet záznamů: 1  

  Tyto stránky využívají soubory cookies, které usnadňují jejich prohlížení. Další informace o tom jak používáme cookies.