Počet záznamů: 1  

Porovnání koncentrací organických sloučenin v PM1 aerosolu v Brně a Šlapanicích

  1. 1.
    SYSNO ASEP0367079
    Druh ASEPC - Konferenční příspěvek (mezinárodní konf.)
    Zařazení RIVD - Článek ve sborníku
    NázevPorovnání koncentrací organických sloučenin v PM1 aerosolu v Brně a Šlapanicích
    Překlad názvuComparison of concentrations of organic compounds in PM1 aerosol in Brno and Šlapanice
    Tvůrce(i) Křůmal, Kamil (UIACH-O) RID, ORCID
    Mikuška, Pavel (UIACH-O) RID, ORCID
    Večeřa, Zbyněk (UIACH-O) RID
    Celkový počet autorů3
    Zdroj.dok.Sborník XII. Výroční konference České aerosolové společnosti. - Praha : Česká aerosolová společnost, 2011 / Vodička Petr - ISBN 978-80-86186-31-3
    Rozsah strans. 47-50
    Poč.str.4 s.
    AkceVýroční konference České aerosolové společnosti /12./
    Datum konání03.11.2011-04.11.2011
    Místo konáníČejkovice
    ZeměCZ - Česká republika
    Typ akceEUR
    Jazyk dok.cze - čeština
    Země vyd.CZ - Česká republika
    Klíč. slovamonosaccharide anhydrides ; hopanes ; PAHs
    Vědní obor RIVCB - Analytická chemie, separace
    CEPDF11P01OVV028 GA MK - Ministerstvo kultury
    AnotaceV této práci byly sledovány koncentrace organických sloučenin a markerů, které slouží pro identifikaci zdrojů atmosférických aerosolů. Anhydridy monosacharidů pocházejí ze spalování biomasy, polyaromatické uhlovodíky z dopravy a nedokonalého spalování, hopany z dopravy a spalování uhlí, sterany z dopravy a mastné kyseliny z vaření.
    Překlad anotaceIn this work the organic compounds and organic markers used for the identification of sources of aerosols were monitored. Monosaccharide anhydrides are emitted from biomass combustion, polyaromatic hydrocarbons from traffic and incomplete combustion, hopanes from traffic and coal combustion, steranes from traffic and fatty acids from cooking.
    PracovištěÚstav analytické chemie
    KontaktIveta Drobníková, drobnikova@iach.cz, Tel.: 532 290 234
    Rok sběru2012
Počet záznamů: 1  

  Tyto stránky využívají soubory cookies, které usnadňují jejich prohlížení. Další informace o tom jak používáme cookies.