Počet záznamů: 1  

Nákladovosť, produktivita a vplyvy tepelných spôsobov rezania na vlastnosti konštrukčnej ocele

  1. 1.
    SYSNO ASEP0366996
    Druh ASEPJ - Článek v odborném periodiku
    Zařazení RIVJ - Článek v odborném periodiku
    Poddruh JOstatní články
    NázevNákladovosť, produktivita a vplyvy tepelných spôsobov rezania na vlastnosti konštrukčnej ocele
    Překlad názvuCost and productivity of thermal cutting methods and their effect on construction steel properties
    Tvůrce(i) Harničárová, M. (SK)
    Valíček, Jan (UGN-S) RID
    Zajac, J. (SK)
    Celkový počet autorů3
    Zdroj.dok.Jemná mechanika a optika. - : Fyzikální ústav AV ČR, v. v. i. - ISSN 0447-6441
    Roč. 56, 7-8 (2011), s. 208-213
    Poč.str.6 s.
    Jazyk dok.slo - slovenština
    Země vyd.CZ - Česká republika
    Klíč. slovathermally interfered area ; productivity ; cost
    Vědní obor RIVJQ - Strojní zařízení a nástroje
    CEZAV0Z30860518 - UGN-S (2005-2011)
    AnotacePráca sa zaoberá vzájomným porovnaním tepelných spôsobov rezania materiálov z hľadiska ich vplyvu na dosiahnutú hĺbku tepelného ovplyvnenia hrany rezu u konštrukčnej oceli typu EN S355J0, nákladovosti a produktivity práce jednotlivých technológií rezania materiálov. Z výsledkov je možné porovnať tieto technológie z hľadiska zmeny ich mechanických vlastností na hrane rezu, určiť výhody, nevýhody daných technológií a oboznámiť sa s technicko-kvalitatívnymi charakteristikami procesov.
    Překlad anotaceThis work compares thermal cutting processes from the point of view of a thermal interference depth of the cut edge effective for construction steel EN S355J0 and deals with a cost and productivity of various cutting technologies. Results allow to estimate the technologies on the base of the mechanical changes in the cut edges, to determine their advantages and drawbacks and to look inside the technical/qualitative process characteristics.
    PracovištěÚstav geoniky
    KontaktLucie Gurková, lucie.gurkova@ugn.cas.cz, Tel.: 596 979 354
    Rok sběru2012
Počet záznamů: 1  

  Tyto stránky využívají soubory cookies, které usnadňují jejich prohlížení. Další informace o tom jak používáme cookies.