Počet záznamů: 1  

Chemical oxidative polymerization of ethacridine

  1. 1.
    SYSNO ASEP0366944
    Druh ASEPJ - Článek v odborném periodiku
    Zařazení RIVJ - Článek v odborném periodiku
    Poddruh JČlánek ve WOS
    NázevChemical oxidative polymerization of ethacridine
    Tvůrce(i) Marjanovic, B. (RS)
    Juranic, I. (RS)
    Ciric-Marjanovic, G. (RS)
    Mojovic, M. (RS)
    Pašti, I. (RS)
    Janoševic, A. (RS)
    Trchová, Miroslava (UMCH-V) RID, ORCID
    Holler, Petr (UMCH-V)
    Horský, Jiří (UMCH-V) RID, ORCID
    Zdroj.dok.Reactive and Functional Polymers. - : Elsevier - ISSN 1381-5148
    Roč. 72, č. 1 (2012), s. 25-35
    Poč.str.11 s.
    Jazyk dok.eng - angličtina
    Země vyd.NL - Nizozemsko
    Klíč. slovaethacridine ; electroactive oligomer ; functionalized oligoaminoacridine
    Vědní obor RIVCD - Makromolekulární chemie
    CEPGA203/08/0686 GA ČR - Grantová agentura ČR
    CEZAV0Z40500505 - UMCH-V (2005-2011)
    UT WOS000299971700004
    DOI10.1016/j.reactfunctpolym.2011.10.002
    AnotaceNovel electroactive paramagnetic ethacridine oligomers were synthesized by the oxidation of ethacridine lactate with ammonium peroxydisulfate in acidic aqueous solution. Theoretical study of the mechanism of oxidation of ethacridine revealed that the prevalent ethacridine dimers are N(C6) C5 coupled. The influence of oxidant to monomer mole ratio on the molecular structure and the morphology of ethacridine oligomers has been studied by elemental analysis, FTIR, Raman, EPR and UV–Visible spectroscopies, MALDI-TOF mass spectrometry and scanning electron microscopy. Besides unoxidized monomeric units as prevalent, oligoethacridines contain the iminoquinonoid and newly formed fused phenazine units. The electroactivity of ethacridine oligomers was investigated by cyclic voltammetry.
    PracovištěÚstav makromolekulární chemie
    KontaktEva Čechová, cechova@imc.cas.cz ; Tel.: 296 809 358
    Rok sběru2012
Počet záznamů: 1  

  Tyto stránky využívají soubory cookies, které usnadňují jejich prohlížení. Další informace o tom jak používáme cookies.