Počet záznamů: 1
Influence of the lipopolysaccharide structure of Salmonella enterica serovat Enteritidis on interactions with pig neutrophils
- 1.
SYSNO ASEP 0366142 Druh ASEP J - Článek v odborném periodiku Zařazení RIV J - Článek v odborném periodiku Poddruh J Článek ve WOS Název Influence of the lipopolysaccharide structure of Salmonella enterica serovat Enteritidis on interactions with pig neutrophils Tvůrce(i) Matiašovič, J. (CZ)
Štěpánová, H. (CZ)
Volf, J. (CZ)
Kubala, Lukáš (BFU-R) RID, ORCID
Ovesná, P. (CZ)
Rychlík, I. (CZ)
Faldyna, M. (CZ)Celkový počet autorů 7 Zdroj.dok. Veterinary Microbiology. - : Elsevier - ISSN 0378-1135
Roč. 150, 1-2 (2011), s. 167-172Poč.str. 6 s. Jazyk dok. eng - angličtina Země vyd. NL - Nizozemsko Klíč. slova Salmonella ; pig ; lipopolysaccharide Vědní obor RIV BO - Biofyzika CEZ AV0Z50040507 - BFU-R (2005-2011) AV0Z50040702 - BFU-R (2007-2013) UT WOS 000290696500022 DOI https://doi.org/10.1016/j.vetmic.2011.01.007 Anotace When compared with the wild-type S. enteritidis, the rfaC and rfaL mutants exhibited increased associations with porcine neutrophils and stimulated them for a higher production of reactive oxygen species. Polymyxin B treatment decreased the interactions of the wild-type strain and the rfaC mutant with neutrophils more effectively than in the case of rfaL mutant, thus showing a lower influence of lipid A recognition on rfaL mutant interactions with porcine neutrophils. Pracoviště Biofyzikální ústav Kontakt Jana Poláková, polakova@ibp.cz, Tel.: 541 517 244 Rok sběru 2012
Počet záznamů: 1