Počet záznamů: 1  

Influence of the lipopolysaccharide structure of Salmonella enterica serovat Enteritidis on interactions with pig neutrophils

  1. 1.
    SYSNO ASEP0366142
    Druh ASEPJ - Článek v odborném periodiku
    Zařazení RIVJ - Článek v odborném periodiku
    Poddruh JČlánek ve WOS
    NázevInfluence of the lipopolysaccharide structure of Salmonella enterica serovat Enteritidis on interactions with pig neutrophils
    Tvůrce(i) Matiašovič, J. (CZ)
    Štěpánová, H. (CZ)
    Volf, J. (CZ)
    Kubala, Lukáš (BFU-R) RID, ORCID
    Ovesná, P. (CZ)
    Rychlík, I. (CZ)
    Faldyna, M. (CZ)
    Celkový počet autorů7
    Zdroj.dok.Veterinary Microbiology. - : Elsevier - ISSN 0378-1135
    Roč. 150, 1-2 (2011), s. 167-172
    Poč.str.6 s.
    Jazyk dok.eng - angličtina
    Země vyd.NL - Nizozemsko
    Klíč. slovaSalmonella ; pig ; lipopolysaccharide
    Vědní obor RIVBO - Biofyzika
    CEZAV0Z50040507 - BFU-R (2005-2011)
    AV0Z50040702 - BFU-R (2007-2013)
    UT WOS000290696500022
    DOI10.1016/j.vetmic.2011.01.007
    AnotaceWhen compared with the wild-type S. enteritidis, the rfaC and rfaL mutants exhibited increased associations with porcine neutrophils and stimulated them for a higher production of reactive oxygen species. Polymyxin B treatment decreased the interactions of the wild-type strain and the rfaC mutant with neutrophils more effectively than in the case of rfaL mutant, thus showing a lower influence of lipid A recognition on rfaL mutant interactions with porcine neutrophils.
    PracovištěBiofyzikální ústav
    KontaktJana Poláková, polakova@ibp.cz, Tel.: 541 517 244
    Rok sběru2012
Počet záznamů: 1  

  Tyto stránky využívají soubory cookies, které usnadňují jejich prohlížení. Další informace o tom jak používáme cookies.