Počet záznamů: 1  

Reologie vysokoviskózních potravinářských hmot

  1. 1.
    SYSNO ASEP0366133
    Druh ASEPC - Konferenční příspěvek (mezinárodní konf.)
    Zařazení RIVD - Článek ve sborníku
    NázevReologie vysokoviskózních potravinářských hmot
    Překlad názvuRheology of high viscous food substances
    Tvůrce(i) Štern, Petr (UH-J)
    Vlasák, Pavel (UH-J) SAI, ORCID, RID
    Zdroj.dok.Sborník CHISA 2011. - Praha : Česká společnost chemického inženýrství, 2011 - ISBN 978-80-905035-0-2
    Rozsah strans. 118
    Poč.str.5 s.
    Forma vydáníCD-ROM - CD-ROM
    AkceKonference chemického a procesního inženýrství CHISA 2011 /58./
    Datum konání24.10.2011-27.10.2011
    Místo konáníSrní, Šumava
    ZeměCZ - Česká republika
    Typ akceEUR
    Jazyk dok.cze - čeština
    Země vyd.CZ - Česká republika
    Klíč. slovarheology ; food substances ; collagen ; viscoelasticity ; viscoplasticity
    Vědní obor RIVBK - Mechanika tekutin
    CEPFR-TI1/156 GA MPO - Ministerstvo průmyslu a obchodu
    CEZAV0Z20600510 - UH-J (2005-2011)
    AnotaceReologické vlastnosti vysokoviskózních potravinářských hmot, především živočišného původu, výrazně ovlivňují jejich přípravu, homogenizaci a zpracování. U vybrané hmoty byl proveden komplexní reologický popis tokového chování při technologii jejího zpracování. Na základě zjištěných výsledků lze konstatovat, že výraznější vliv má viskoelasticita než viskozita.
    Překlad anotaceRheological properties of high viscous food substances, mainly of animal origin, greatly influenced their preparation, homogenization and processing. By collagen substances were studied the complex of rheological properties by their processing. We have determined, that the viscoelasticity have the bigger influence that dynamic viscosity.
    PracovištěÚstav pro hydrodynamiku
    KontaktSoňa Hnilicová, hnilicova@ih.cas.cz, Tel.: 233 109 003
    Rok sběru2012
Počet záznamů: 1  

  Tyto stránky využívají soubory cookies, které usnadňují jejich prohlížení. Další informace o tom jak používáme cookies.