Počet záznamů: 1
Reologie vysokoviskózních potravinářských hmot
- 1.
SYSNO ASEP 0366133 Druh ASEP C - Konferenční příspěvek (mezinárodní konf.) Zařazení RIV D - Článek ve sborníku Název Reologie vysokoviskózních potravinářských hmot Překlad názvu Rheology of high viscous food substances Tvůrce(i) Štern, Petr (UH-J)
Vlasák, Pavel (UH-J) SAI, ORCID, RIDZdroj.dok. Sborník CHISA 2011. - Praha : Česká společnost chemického inženýrství, 2011 - ISBN 978-80-905035-0-2 Rozsah stran s. 118 Poč.str. 5 s. Forma vydání CD-ROM - CD-ROM Akce Konference chemického a procesního inženýrství CHISA 2011 /58./ Datum konání 24.10.2011-27.10.2011 Místo konání Srní, Šumava Země CZ - Česká republika Typ akce EUR Jazyk dok. cze - čeština Země vyd. CZ - Česká republika Klíč. slova rheology ; food substances ; collagen ; viscoelasticity ; viscoplasticity Vědní obor RIV BK - Mechanika tekutin CEP FR-TI1/156 GA MPO - Ministerstvo průmyslu a obchodu CEZ AV0Z20600510 - UH-J (2005-2011) Anotace Reologické vlastnosti vysokoviskózních potravinářských hmot, především živočišného původu, výrazně ovlivňují jejich přípravu, homogenizaci a zpracování. U vybrané hmoty byl proveden komplexní reologický popis tokového chování při technologii jejího zpracování. Na základě zjištěných výsledků lze konstatovat, že výraznější vliv má viskoelasticita než viskozita. Překlad anotace Rheological properties of high viscous food substances, mainly of animal origin, greatly influenced their preparation, homogenization and processing. By collagen substances were studied the complex of rheological properties by their processing. We have determined, that the viscoelasticity have the bigger influence that dynamic viscosity. Pracoviště Ústav pro hydrodynamiku Kontakt Soňa Hnilicová, hnilicova@ih.cas.cz, Tel.: 233 109 003 Rok sběru 2012
Počet záznamů: 1