Počet záznamů: 1  

Zakhvat molekul para nanochastitsami (klasterami) i problema gomogennoi nukleatsii

  1. 1.
    SYSNO ASEP0365766
    Druh ASEPJ - Článek v odborném periodiku
    Zařazení RIVJ - Článek v odborném periodiku
    Poddruh JOstatní články
    NázevZakhvat molekul para nanochastitsami (klasterami) i problema gomogennoi nukleatsii
    Překlad názvuTrapping of Vapor Molecules by Nanoparticles (Clusters) and a Problem of Homogeneous Nucleation
    Tvůrce(i) Levdansky, V.V. (BY) RID
    Dragun, V.L. (BY)
    Smolík, Jiří (UCHP-M) RID, ORCID, SAI
    Ždímal, Vladimír (UCHP-M) RID, ORCID, SAI
    Zdroj.dok.Vestci Natsionalnoi Akademii Nauk Belarusi, Seryya Fyzichesko-Tekhnicheskikh Nauk - ISSN 0002-3566
    -, č. 3 (2011), s. 54-58
    Poč.str.5 s.
    Jazyk dok.rus - ruština
    Země vyd.BY - Bělorusko
    Klíč. slovananoparticles ; homogeneous nucleation ; theoretical study
    Vědní obor RIVCF - Fyzikální chemie a teoretická chemie
    CEPGA101/09/1633 GA ČR - Grantová agentura ČR
    IAA400720804 GA AV ČR - Akademie věd
    IAA200760905 GA AV ČR - Akademie věd
    CEZAV0Z40720504 - UCHP-M (2005-2011)
    AnotaceV rabote rassmatrivaetsya vliyanie otmechennykh faktorov na zakhvat molekul para nanorazmernymi chastitsami (klasterami), a takzhe na skorostj gomogennoi nukleatsii.
    Překlad anotaceThe parer deals with a theoretical study of the influence of a butter gas and surface phenomena on the trapping of vapor molecules by nanoparticles (clusters). It is shown that buffer gas both decrease and increase the nucleation rate. It is related to two effects of buffer gas, namely a resistance from the side of a buffer gas against incorporation of vapor molecules into the clustres and a change of surface tension in adsorption of the buffer gas molecules on the cluster surface.
    PracovištěÚstav chemických procesů
    KontaktEva Jirsová, jirsova@icpf.cas.cz, Tel.: 220 390 227
    Rok sběru2012
Počet záznamů: 1  

  Tyto stránky využívají soubory cookies, které usnadňují jejich prohlížení. Další informace o tom jak používáme cookies.