Počet záznamů: 1  

Mechanisms of plant invasions of North American and European grasslands

  1. 1.
    SYSNO ASEP0365076
    Druh ASEPJ - Článek v odborném periodiku
    Zařazení RIVJ - Článek v odborném periodiku
    Poddruh JČlánek ve WOS
    NázevMechanisms of plant invasions of North American and European grasslands
    Tvůrce(i) Seastedt, T. R. (US)
    Pyšek, Petr (BU-J) RID, ORCID
    Celkový počet autorů2
    Zdroj.dok.Annual Review of Ecology, Evolution and Systematics - ISSN 1543-592X
    Roč. 42, - (2011), s. 133-153
    Poč.str.21 s.
    Jazyk dok.eng - angličtina
    Země vyd.US - Spojené státy americké
    Klíč. slovaplant invasions ; grasslands ; North America and Europe
    Vědní obor RIVEF - Botanika
    CEPLC06073 GA MŠMT - Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy
    GAP505/11/1112 GA ČR - Grantová agentura ČR
    CEZAV0Z60050516 - BU-J (2005-2011)
    UT WOS000299438300007
    DOI10.1146/annurev-ecolsys-102710-145057
    AnotaceNorth American and European grasslands are relatively young communities evolved under human influences, and uniformly sensitive to top-down controls; they exhibit rapid changes in plant composition when the intensity and frequency of these controls are altered. These changes are intensifying due to the suite of global change factors, including the continued presence and introduction of new plant species. Establishment of non-native plant species into grasslands requires resource opportunities generated by natural and human-induced disturbances and by niche differences of the new species. Persistence and spatial expansion require that the traits of the introduced species be compatible with a new regime of competitors, predators, pathogens, and symbionts.
    PracovištěBotanický ústav
    KontaktMartina Bartošová, martina.bartosova@ibot.cas.cz, ibot@ibot.cas.cz, Tel.: 271 015 242 ; Marie Jakšová, marie.jaksova@ibot.cas.cz, Tel.: 384 721 156-8
    Rok sběru2012
Počet záznamů: 1  

  Tyto stránky využívají soubory cookies, které usnadňují jejich prohlížení. Další informace o tom jak používáme cookies.