Počet záznamů: 1  

Overexpression of (His)6-tagged human arginase I in Saccharomyces cerevisiae and enzyme purification using metal affinity chromatography

  1. 1.
    SYSNO ASEP0364854
    Druh ASEPJ - Článek v odborném periodiku
    Zařazení RIVJ - Článek v odborném periodiku
    Poddruh JČlánek ve WOS
    NázevOverexpression of (His)6-tagged human arginase I in Saccharomyces cerevisiae and enzyme purification using metal affinity chromatography
    Tvůrce(i) Zakalskiy, A. E. (UA)
    Zakalska, O. M. (UA)
    Rzhepetskyy, Y. A. (UA)
    Potocka, N. (PL)
    Stasyk, O. V. (UA)
    Horák, Daniel (UMCH-V) RID, ORCID
    Gonchar, M. V. (UA)
    Zdroj.dok.Protein Expression and Purification. - : Elsevier - ISSN 1046-5928
    Roč. 81, č. 1 (2012), s. 63-68
    Poč.str.6 s.
    Jazyk dok.eng - angličtina
    Země vyd.US - Spojené státy americké
    Klíč. slovahuman arginase I ; (His)6-tag ; Saccharomyces cerevisiae
    Vědní obor RIVCD - Makromolekulární chemie
    CEPGA203/09/1242 GA ČR - Grantová agentura ČR
    CEZAV0Z40500505 - UMCH-V (2005-2011)
    UT WOS000297438800011
    DOI10.1016/j.pep.2011.09.001
    AnotaceArginase (EC 3.5.3.1; L-arginine amidinohydrolase) is a key enzyme of the urea cycle that catalyses the conversion of arginine to ornithine and urea, which is the final cytosolic reaction of urea formation in the mammalian liver. The recombinant strain of the yeast Saccharomyces cerevisiae that is capable of overproducing arginase I (rhARG1) from human liver under the control of the efficient copper-inducible promoter CUP1, was constructed. The (His)6-tagged rhARG1 was purified in one step from the cell-free extract of the recombinant strain by metal-affinity chromatography with Ni–NTA agarose. The maximal specific activity of the 40-fold purified enzyme was 1600 μmol min−1 mg−1 protein.
    PracovištěÚstav makromolekulární chemie
    KontaktEva Čechová, cechova@imc.cas.cz ; Tel.: 296 809 358
    Rok sběru2012
Počet záznamů: 1  

  Tyto stránky využívají soubory cookies, které usnadňují jejich prohlížení. Další informace o tom jak používáme cookies.