Počet záznamů: 1  

Omega 3 mastné kyseliny v diabetologii

  1. 1.
    SYSNO ASEP0364500
    Druh ASEPJ - Článek v odborném periodiku
    Zařazení RIVJ - Článek v odborném periodiku
    Poddruh JOstatní články
    NázevOmega 3 mastné kyseliny v diabetologii
    Překlad názvuOmega-3 Fatty acids in diabetology
    Tvůrce(i) Kopecký, Jan (FGU-C) RID, ORCID
    Zdroj.dok.Interní medicína pro praxi - ISSN 1212-7299
    Roč. 13, Suppl.B (2011), B60-B64
    Poč.str.4 s.
    Jazyk dok.cze - čeština
    Země vyd.CZ - Česká republika
    Klíč. slovaOmega-3 PUFA ; sea fish ; cardiovascular disease
    Vědní obor RIVFB - Endokrinologie, diabetologie, metabolizmus, výživa
    CEZAV0Z50110509 - FGU-C (2005-2011)
    AnotaceOmega 3 polynenasycené mastné kyseliny z mořských ryb, zejména EPA a DHA, působí protizánětlivě, hypolipidemicky a snižují úmrtnost na kardiovaskulární onemocnění. Vzhledem k relativně vysoké incidenci kardiovaskulárních onemocnění u diabetiků je zejména u těchto pacientů zapotřebí zvýšit příjem EPA a DHA, buď pomocí potravinových doplňků, anebo ještě lépe zařazením dvou jídel z tučných mořských ryb do jídelníčku každý týden
    Překlad anotaceOmega 3 PUFA from sea fish, especially EPA and DHA, exhibit anti-inflammatory and hypolipidemic effects and decrease mortality in cardiovascular diseases. Due to relative high incidence of cardiovascular disease in diabetic patients, is necessary to increase intake of EPA and DHA, either by fish-oil supplements or by eating sea fish twice a weak in these patients
    PracovištěFyziologický ústav
    KontaktLucie Trajhanová, lucie.trajhanova@fgu.cas.cz, Tel.: 241 062 400
    Rok sběru2012
Počet záznamů: 1  

  Tyto stránky využívají soubory cookies, které usnadňují jejich prohlížení. Další informace o tom jak používáme cookies.