Počet záznamů: 1  

On-line, real time monitoring of exhaled trace gases by SIFT-MS in the perioperative setting: a feasibility study

  1. 1.
    SYSNO ASEP0363284
    Druh ASEPJ - Článek v odborném periodiku
    Zařazení RIVJ - Článek v odborném periodiku
    Poddruh JČlánek ve WOS
    NázevOn-line, real time monitoring of exhaled trace gases by SIFT-MS in the perioperative setting: a feasibility study
    Tvůrce(i) Boshier, P. R. (GB)
    Cushnir, J. R. (GB)
    Mistry, V. (GB)
    Knaggs, A. (GB)
    Španěl, Patrik (UFCH-W) RID, ORCID
    Smith, D. (GB)
    Hanna, G. B. (GB)
    Zdroj.dok.Analyst. - : Royal Society of Chemistry - ISSN 0003-2654
    Roč. 136, č. 16 (2011), s. 3233-3237
    Poč.str.5 s.
    Jazyk dok.eng - angličtina
    Země vyd.GB - Velká Británie
    Klíč. slovaSIFT-MS ; breath analysis
    Vědní obor RIVCF - Fyzikální chemie a teoretická chemie
    CEZAV0Z40400503 - UFCH-W (2005-2011)
    UT WOS000293085000002
    DOI10.1039/C1AN15356K
    AnotaceA study is described of the first on line, real time analyses of the exhaled breath of five anaesthetized patients during the complete perioperative periods of laparoscopic surgery. These breath analyses were achieved using a selected ion flow tube, SIFT-MS, instrument, located in the operating theatre at an acceptable distance from the operating table, and coupled to the endotracheal tube in the ventilation circuit via a 5 metre long capillary tube. Thus, inhalation/exhalation breathing cycles, set to be at a frequency of 10 per minute, were sampled continuously for water vapour, the metabolites acetone and isoprene and the propofol used to induce anaesthesia for each operating period that ranged from 20 min (shortest) to 80 min (longest). Whilst there was some loss of water vapour along the long sampling line, the concentrations of the other trace compounds were not diminished.
    PracovištěÚstav fyzikální chemie J.Heyrovského
    KontaktMichaela Knapová, michaela.knapova@jh-inst.cas.cz, Tel.: 266 053 196
    Rok sběru2012
Počet záznamů: 1  

  Tyto stránky využívají soubory cookies, které usnadňují jejich prohlížení. Další informace o tom jak používáme cookies.