Počet záznamů: 1
Antioxidant activity of grape skin aqueous extracts from pressurized hot water extraction combined with electron paramagnetic resonance spectroscopy
- 1.
SYSNO ASEP 0362980 Druh ASEP J - Článek v odborném periodiku Zařazení RIV J - Článek v odborném periodiku Poddruh J Článek ve WOS Název Antioxidant activity of grape skin aqueous extracts from pressurized hot water extraction combined with electron paramagnetic resonance spectroscopy Tvůrce(i) Šťavíková, Lenka (UIACH-O) RID
Polovka, M. (SK)
Hohnová, Barbora (UIACH-O) RID, ORCID
Karásek, Pavel (UIACH-O) RID, ORCID
Roth, Michal (UIACH-O) RID, ORCIDCelkový počet autorů 5 Zdroj.dok. Talanta. - : Elsevier - ISSN 0039-9140
Roč. 85, č. 4 (2011), s. 2233-2240Poč.str. 8 s. Jazyk dok. eng - angličtina Země vyd. NL - Nizozemsko Klíč. slova antioxidant activity of grape skin polyphenols ; PHWE ; EPR Vědní obor RIV CB - Analytická chemie, separace CEP GAP206/11/0138 GA ČR - Grantová agentura ČR GPP503/11/P523 GA ČR - Grantová agentura ČR CEZ AV0Z40310501 - UIACH-O (2005-2011) UT WOS 000295393000078 DOI 10.1016/j.talanta.2011.07.079 Anotace Pressurized hot water extraction (PHWE) was employed to prepare extracts from dried grape skin of two wine grape varieties (St. Laurent and Alibernet) at various temperatures (from 40 up to 120 °C) and amounts of sample (0.5, 1.0 and 1.5 g). Electron paramagnetic resonance (EPR) spectroscopy was then applied to evaluate the antioxidant activity of the extracts. Pracoviště Ústav analytické chemie Kontakt Iveta Drobníková, drobnikova@iach.cz, Tel.: 532 290 234 Rok sběru 2012
Počet záznamů: 1