Počet záznamů: 1  

Antioxidant activity of grape skin aqueous extracts from pressurized hot water extraction combined with electron paramagnetic resonance spectroscopy

  1. 1.
    SYSNO ASEP0362980
    Druh ASEPJ - Článek v odborném periodiku
    Zařazení RIVJ - Článek v odborném periodiku
    Poddruh JČlánek ve WOS
    NázevAntioxidant activity of grape skin aqueous extracts from pressurized hot water extraction combined with electron paramagnetic resonance spectroscopy
    Tvůrce(i) Šťavíková, Lenka (UIACH-O) RID
    Polovka, M. (SK)
    Hohnová, Barbora (UIACH-O) RID, ORCID
    Karásek, Pavel (UIACH-O) RID, ORCID
    Roth, Michal (UIACH-O) RID, ORCID
    Celkový počet autorů5
    Zdroj.dok.Talanta. - : Elsevier - ISSN 0039-9140
    Roč. 85, č. 4 (2011), s. 2233-2240
    Poč.str.8 s.
    Jazyk dok.eng - angličtina
    Země vyd.NL - Nizozemsko
    Klíč. slovaantioxidant activity of grape skin polyphenols ; PHWE ; EPR
    Vědní obor RIVCB - Analytická chemie, separace
    CEPGAP206/11/0138 GA ČR - Grantová agentura ČR
    GPP503/11/P523 GA ČR - Grantová agentura ČR
    CEZAV0Z40310501 - UIACH-O (2005-2011)
    UT WOS000295393000078
    DOI10.1016/j.talanta.2011.07.079
    AnotacePressurized hot water extraction (PHWE) was employed to prepare extracts from dried grape skin of two wine grape varieties (St. Laurent and Alibernet) at various temperatures (from 40 up to 120 °C) and amounts of sample (0.5, 1.0 and 1.5 g). Electron paramagnetic resonance (EPR) spectroscopy was then applied to evaluate the antioxidant activity of the extracts.
    PracovištěÚstav analytické chemie
    KontaktIveta Drobníková, drobnikova@iach.cz, Tel.: 532 290 234
    Rok sběru2012
Počet záznamů: 1  

  Tyto stránky využívají soubory cookies, které usnadňují jejich prohlížení. Další informace o tom jak používáme cookies.