Počet záznamů: 1  

Spring Snowmelt and Mercury Export from a Forested Catchment in the Czech Republic, Central Europe

  1. 1.
    SYSNO ASEP0360811
    Druh ASEPJ - Článek v odborném periodiku
    Zařazení RIVJ - Článek v odborném periodiku
    Poddruh JČlánek ve WOS
    NázevSpring Snowmelt and Mercury Export from a Forested Catchment in the Czech Republic, Central Europe
    Tvůrce(i) Navrátil, Tomáš (GLU-S) RID, SAI, ORCID
    Rohovec, Jan (GLU-S) RID, SAI
    Hojdová, Maria (GLU-S) RID, SAI
    Vach, Marek (GLU-S) RID, SAI
    Zdroj.dok.Bulletin of Environmental Contamination and Toxicology. - : Springer - ISSN 0007-4861
    Roč. 86, č. 6 (2011), s. 670-675
    Poč.str.6 s.
    Forma vydáníWWW - WWW
    Jazyk dok.eng - angličtina
    Země vyd.US - Spojené státy americké
    Klíč. slovamercury ; DOC ; acidified ; catchment ; snowmelt
    Vědní obor RIVDD - Geochemie
    CEPGP526/07/P170 GA ČR - Grantová agentura ČR
    CEZAV0Z30130516 - GLU-S (2005-2011)
    UT WOS000290486900023
    EID SCOPUS79956055001
    DOI10.1007/s00128-011-0267-2
    AnotaceThe annual output of filtered mercury (Hg) from Lesni potok catchment, a forested ecosystem in central Europe, was estimated at 0.87 μg m-2. More than 70% of the annual mercury output flux occurred during the spring snowmelt period. The snowmelt period is the most important part of the hydrological year in central European forested ecosystems. Average filtered concentrations of mercury (17.8 ng L-1) and DOC (10.5 mg L-1) in the stream water during snowmelt were greater than average values for the rest of the hydrological year. Omitting frequent daily or bi-daily filtered mercury analysis during the snowmelt caused underestimation of the annual mercury output flux (0.79 lg m-2) and decreased the accuracy of flux calculations.
    PracovištěGeologický ústav
    KontaktJana Popelková, popelkova@gli.cas.cz, Sabina Janíčková, Tel.: 233 087 272
    Rok sběru2012
Počet záznamů: 1  

  Tyto stránky využívají soubory cookies, které usnadňují jejich prohlížení. Další informace o tom jak používáme cookies.