Počet záznamů: 1  

Analysis of glycated hemoglobin A1c by capillary electrophoresis and capillary isoelectric focusing

  1. 1.
    SYSNO ASEP0359988
    Druh ASEPJ - Článek v odborném periodiku
    Zařazení RIVJ - Článek v odborném periodiku
    Poddruh JČlánek ve WOS
    NázevAnalysis of glycated hemoglobin A1c by capillary electrophoresis and capillary isoelectric focusing
    Tvůrce(i) Koval, Dušan (UOCHB-X) RID, ORCID
    Kašička, Václav (UOCHB-X) RID, ORCID
    Cottet, H. (FR)
    Celkový počet autorů3
    Zdroj.dok.Analytical Biochemistry. - : Elsevier - ISSN 0003-2697
    Roč. 413, č. 1 (2011), s. 8-15
    Poč.str.8 s.
    Jazyk dok.eng - angličtina
    Země vyd.US - Spojené státy americké
    Klíč. slovacapillary zone electrophoresis ; capillary isoelectric focusing ; glycated hemoglobin HbA1c
    Vědní obor RIVCB - Analytická chemie, separace
    CEPGP203/09/P485 GA ČR - Grantová agentura ČR
    GA203/08/1428 GA ČR - Grantová agentura ČR
    CEZAV0Z40550506 - UOCHB-X (2005-2011)
    UT WOS000289607900002
    DOI10.1016/j.ab.2011.01.048
    AnotaceTwo capillary electrophoretic methods were developed and evaluated for measurement of glycated hemoglobin HbA1c. Firstly, a capillary zone electrophoresis analysis is performed with a sodium tetraborate buffer of pH 9.3 as background electrolyte in a neutrally coated capillary. HbA1c is separated from HbA0 due to specific interactions of borate anions with the cis-diol pattern in the saccharide moiety of glycohemoglobin. Secondly, a capillary isoelectric focusing method, which exploits a difference in pI values of HbA0 and HbA1c, is performed with Servalyt pH 6-8 or alternatively with Biolyte pH 6-8 carrier ampholytes spiked with a narrow pH cut of pH 7.2 prepared by preparative fractionation of Servalyt pH 4-9 carrier ampholytes.
    PracovištěÚstav organické chemie a biochemie
    Kontaktasep@uochb.cas.cz ; Kateřina Šperková, Tel.: 232 002 584 ; Viktorie Chládková, Tel.: 232 002 434
    Rok sběru2012
Počet záznamů: 1  

  Tyto stránky využívají soubory cookies, které usnadňují jejich prohlížení. Další informace o tom jak používáme cookies.