Počet záznamů: 1  

Hydrazone-based hydrogel hydrolytically degradable in acidic environment

  1. 1.
    SYSNO ASEP0359454
    Druh ASEPJ - Článek v odborném periodiku
    Zařazení RIVJ - Článek v odborném periodiku
    Poddruh JČlánek ve WOS
    NázevHydrazone-based hydrogel hydrolytically degradable in acidic environment
    Tvůrce(i) Vetrík, Miroslav (UMCH-V) RID, ORCID
    Přádný, Martin (UMCH-V) RID
    Hrubý, Martin (UMCH-V) RID, ORCID
    Michálek, Jiří (UMCH-V) RID, ORCID
    Zdroj.dok.Polymer Degradation and Stability. - : Elsevier - ISSN 0141-3910
    Roč. 96, č. 5 (2011), s. 756-759
    Poč.str.4 s.
    Jazyk dok.eng - angličtina
    Země vyd.NL - Nizozemsko
    Klíč. slovapolymer ; hydrogel ; hydrazone bond
    Vědní obor RIVCD - Makromolekulární chemie
    CEPGAP108/10/1560 GA ČR - Grantová agentura ČR
    GPP207/10/P054 GA ČR - Grantová agentura ČR
    1M0538 GA MŠMT - Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy
    CEZAV0Z40500505 - UMCH-V (2005-2011)
    UT WOS000290078200004
    DOI10.1016/j.polymdegradstab.2011.02.020
    AnotaceWe describe the synthesis of new crosslinker N′-{3-[2-(4-{2-[3-(methacryloylamino) propanoyl] hydrazono}cyclohexyliden)hydrazino]-3-oxopropyl}-2-methylacrylamide, which is stable at physiological pH, but is hydrolytically cleaved in acidic pH. Study of acid hydrolysis showed that the crosslinker is hydrolyzed into two N′-(3-hydrazino-3-oxopropyl)-2-methylacrylamide molecules and one 1,4-cyclohexanedione molecule. Hydrogels based on poly[N-(2-hydroxypropyl)methacrylamide] crosslinked with this crosslinker were prepared and their degradation rate was studied as a function of pH (in the range of pH 1.5–7.4). The hydrogel is cleaved within 8–27 days at pH between 1.5 and 6 and is stable at pH 7.4 making it promising for the construction of oesophageal stents.
    PracovištěÚstav makromolekulární chemie
    KontaktEva Čechová, cechova@imc.cas.cz ; Tel.: 296 809 358
    Rok sběru2012
Počet záznamů: 1  

  Tyto stránky využívají soubory cookies, které usnadňují jejich prohlížení. Další informace o tom jak používáme cookies.