Počet záznamů: 1  

Substrate-independent approach for the generation of functional protein resistant surfaces

  1. 1.
    SYSNO ASEP0359207
    Druh ASEPJ - Článek v odborném periodiku
    Zařazení RIVJ - Článek v odborném periodiku
    Poddruh JČlánek ve WOS
    NázevSubstrate-independent approach for the generation of functional protein resistant surfaces
    Tvůrce(i) Rodriguez-Emmenegger, Cesar Adolfo (UMCH-V) RID
    Kylian, O. (CZ)
    Houska, Milan (UMCH-V) RID
    Brynda, Eduard (UMCH-V) RID
    Artemenko, A. (CZ)
    Kousal, J. (CZ)
    Bologna Alles, A. (UY)
    Biederman, H. (CZ)
    Zdroj.dok.Biomacromolecules. - : American Chemical Society - ISSN 1525-7797
    Roč. 12, č. 4 (2011), s. 1058-1066
    Poč.str.9 s.
    Jazyk dok.eng - angličtina
    Země vyd.US - Spojené státy americké
    Klíč. slovatransfer radical polymerization ; self-assembled monolayers ; blood-plasma
    Vědní obor RIVJA - Elektronika a optoelektronika, elektrotechnika
    CEPKAN200670701 GA AV ČR - Akademie věd
    CEZAV0Z40500505 - UMCH-V (2005-2011)
    UT WOS000289223500024
    DOI10.1021/bm101406m
    AnotaceA new route for coating various substrates with antifouling polymer layers was developed. It consisted in deposition of an amino-rich adhesion layer by means of RF magnetron sputtering of Nylon 6,6 followed by the well-controlled, surface-initiated atom transfer radical polymerization of antifouling polymer brushes initiated by bromoisobutyrate covalently attached to amino groups present in the adhesion layer. Polymer brushes of hydroxy- and methoxy-capped oligoethyleneglycol methacrylate and carboxybetaine acrylamide were grafted from bromoisobutyrate initiator attached to an amino-rich adhesion layer deposited on gold, silicon, polypropylene, and titanium−aluminum−vanadium alloy surfaces.
    PracovištěÚstav makromolekulární chemie
    KontaktEva Čechová, cechova@imc.cas.cz ; Tel.: 296 809 358
    Rok sběru2012
Počet záznamů: 1  

  Tyto stránky využívají soubory cookies, které usnadňují jejich prohlížení. Další informace o tom jak používáme cookies.