Počet záznamů: 1  

Quantification in MALDI-TOF mass spectrometry of modified polymers

  1. 1.
    SYSNO ASEP0359037
    Druh ASEPJ - Článek v odborném periodiku
    Zařazení RIVJ - Článek v odborném periodiku
    Poddruh JČlánek ve WOS
    NázevQuantification in MALDI-TOF mass spectrometry of modified polymers
    Tvůrce(i) Walterová, Zuzana (UMCH-V)
    Horský, Jiří (UMCH-V) RID, ORCID
    Zdroj.dok.Analytica Chimica Acta. - : Elsevier - ISSN 0003-2670
    Roč. 693, 1/2 (2011), s. 82-88
    Poč.str.7 s.
    Jazyk dok.eng - angličtina
    Země vyd.NL - Nizozemsko
    Klíč. slovaMALDI-TOF mass spectrometry ; modified polymers ; quantification
    Vědní obor RIVCC - Organická chemie
    CEPGA203/08/0543 GA ČR - Grantová agentura ČR
    CEZAV0Z40500505 - UMCH-V (2005-2011)
    UT WOS000290886800010
    DOI10.1016/j.aca.2011.03.019
    AnotaceMALDI-TOF MS quantification is hampered by the poor reproducibility and molecular-mass and compositional discrimination. The use of an internal standard increases reproducibility and allows a calibration curve to be constructed. With synthetic polymers, the method requires a polymer of the same molecular mass distribution and composition as the analyte. When the content of the precursor polymer in a modified polymer is sought, the pure precursor is usually available and the modified polymer can serve as an internal standard. The method has to be combined with that of standard addition and the precursor polymer added directly to the sample. The experiments with simulated modified polymers revealed the signal-intensity ratio not proportional to the concentrations ratio. Thus, the basic assumption of the standard-addition method is not met. Therefore, the multi-point combined internal-standard standard-addition method based on the power-type calibration curve was developed and verified.
    PracovištěÚstav makromolekulární chemie
    KontaktEva Čechová, cechova@imc.cas.cz ; Tel.: 296 809 358
    Rok sběru2012
Počet záznamů: 1  

  Tyto stránky využívají soubory cookies, které usnadňují jejich prohlížení. Další informace o tom jak používáme cookies.