Počet záznamů: 1  

Time-Domain Blind Separation of Audio Sources on the Basis of a Complete ICA Decomposition of an Observation Space

  1. 1.
    SYSNO ASEP0356661
    Druh ASEPJ - Článek v odborném periodiku
    Zařazení RIVJ - Článek v odborném periodiku
    Poddruh JČlánek ve WOS
    NázevTime-Domain Blind Separation of Audio Sources on the Basis of a Complete ICA Decomposition of an Observation Space
    Tvůrce(i) Koldovský, Zbyněk (UTIA-B) RID
    Tichavský, Petr (UTIA-B) RID, ORCID
    Zdroj.dok.IEEE Transactions on Audio Speech and Language Processing - ISSN 1558-7916
    Roč. 19, č. 2 (2011), s. 406-416
    Poč.str.11 s.
    Jazyk dok.eng - angličtina
    Země vyd.US - Spojené státy americké
    Klíč. slovablind source separation ; audio ; speech
    Vědní obor RIVBI - Akustika a kmity
    CEP1M0572 GA MŠMT - Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy
    GA102/09/1278 GA ČR - Grantová agentura ČR
    CEZAV0Z10750506 - UTIA-B (2005-2011)
    UT WOS000291717600016
    EID SCOPUS84907567733
    DOI10.1109/TASL.2010.2049411
    AnotaceA novel time-domain algorithm for blind separation of audio sources that is based on a complete unconstrained decomposition of the observation space is proposed. The observation space may be defined in a general way, which allows application of long separating filters, although its dimension is low. The decomposition is done by an appropriate independent component analysis (ICA) algorithm giving independent components that are grouped into clusters corresponding to the original sources. Components of the clusters are combined by a reconstruction procedure after estimating responses of the original sources. The authors demonstrate by experiments that the method works effectively with short data, compared to other methods.
    PracovištěÚstav teorie informace a automatizace
    KontaktMarkéta Votavová, votavova@utia.cas.cz, Tel.: 266 052 201.
    Rok sběru2011
Počet záznamů: 1  

  Tyto stránky využívají soubory cookies, které usnadňují jejich prohlížení. Další informace o tom jak používáme cookies.