Počet záznamů: 1  

Enzymatic Reaction – Fractionation Process under SC-CO2 as a Way to Concentrate DHA from Hake Skin Oil

  1. 1.
    SYSNO ASEP0356221
    Druh ASEPC - Konferenční příspěvek (mezinárodní konf.)
    Zařazení RIVZáznam nebyl označen do RIV
    NázevEnzymatic Reaction – Fractionation Process under SC-CO2 as a Way to Concentrate DHA from Hake Skin Oil
    Tvůrce(i) Rubio-Rodrígueza, N. (ES)
    Rochová, Kristina (UCHP-M)
    Sovová, Helena (UCHP-M) RID, ORCID, SAI
    Beltrána, S. (ES)
    Zdroj.dok.Abstracts. - Graz : -, 2010 - ISBN 978-2905267-72-6
    Rozsah strans. 101
    Poč.str.1 s.
    Forma vydáníCD-ROM - CD-ROM
    AkceEuropean Meeting on Supercritical Fluids /12./
    Datum konání09.05.2010-12.05.2010
    Místo konáníGraz
    ZeměAT - Rakousko
    Typ akceWRD
    Jazyk dok.eng - angličtina
    Země vyd.AT - Rakousko
    Klíč. slovaomega-3 concentrates ; enzymatic reaction ; supercritical CO2
    Vědní obor RIVCI - Průmyslová chemie a chemické inženýrství
    CEZAV0Z40720504 - UCHP-M (2005-2011)
    AnotaceA continuous enzymatic hydrolysis–fractionation process under SC-CO2 is proposed as a method to concentrate DHA, as acylglyceride, from hake oil. To evaluate the reaction kinetics, hydrolysis experiments were carried out with a sn-1,3 specific lipase from Mucor miehi immobilized on a macroporous ion-exchange resin at 313 K, pressures and CO2 flow rates (0.5-1.9 g/min). Fixing the reaction conditions at 313 K, 25 MPa and 0.5 g CO2/min, a subsequent fractionation in two separators S1 and S2 in series was studied changing pressure (8.3-25 MPa) and temperature (308-333 K) in S1. The best separation factors between acylglyceride and FFA, and DHA and palmitic acid respectively, were obtained working in S1 at a density close to the critical density of CO2. DHA was slightly concentrated as acylglyceride S1.
    PracovištěÚstav chemických procesů
    KontaktEva Jirsová, jirsova@icpf.cas.cz, Tel.: 220 390 227
    Rok sběru2011
Počet záznamů: 1  

  Tyto stránky využívají soubory cookies, které usnadňují jejich prohlížení. Další informace o tom jak používáme cookies.