Počet záznamů: 1  

Optimal control of peridinin excited-state dynamics

  1. 1.
    SYSNO ASEP0355282
    Druh ASEPJ - Článek v odborném periodiku
    Zařazení RIVJ - Článek v odborném periodiku
    Poddruh JČlánek ve WOS
    NázevOptimal control of peridinin excited-state dynamics
    Tvůrce(i) Dietzek, B. (DE)
    Chábera, P. (CZ)
    Hanf, R. (DE)
    Tschierlei, S. (DE)
    Popp, J. (DE)
    Pascher, T. (SE)
    Yartsev, A. (SE)
    Polívka, Tomáš (BC-A) RID, ORCID
    Celkový počet autorů8
    Zdroj.dok.Chemical Physics. - : Elsevier - ISSN 0301-0104
    Roč. 373, 1-2 (2010), s. 129-136
    Poč.str.8 s.
    Jazyk dok.eng - angličtina
    Země vyd.NL - Nizozemsko
    Klíč. slovaperidin ; excited-state dynamics ; coherent control
    Vědní obor RIVBO - Biofyzika
    CEZAV0Z50510513 - UMBR-M, BC-A (2005-2011)
    UT WOS000280065100020
    DOI10.1016/j.chemphys.2010.02.028
    AnotaceOptimal control is applied to study the excited-state relaxation of the carbonyl-carotenoid peridinin in solution. Phase-shaping of the excitation pulses is employed to influence the photoinduced reaction dynamics of peridinin. Furthermore, the effects of pump-wavelength and different solvents on the control efficiency are presented. The data show that excited-state population within either the S1 or the ICT state can be reduced significantly by applying optimal control, while the efficiency of control decreases upon excitation into the low-energy side of the absorption band. However, we are unable to alter the ratio of S1 and ICT population or increase the population of either state compared to excitation with a transform-limited pulse. We compare the results to various control mechanisms and argue that characteristic low-wavenumber modes are relevant for the photochemistry of peridinin.
    PracovištěBiologické centrum (od r. 2006)
    KontaktDana Hypšová, eje@eje.cz, Tel.: 387 775 214
    Rok sběru2012
Počet záznamů: 1  

  Tyto stránky využívají soubory cookies, které usnadňují jejich prohlížení. Další informace o tom jak používáme cookies.