Počet záznamů: 1  

Microstructure of super-austenitic steels after long-term annealing

  1. 1.
    SYSNO ASEP0354171
    Druh ASEPJ - Článek v odborném periodiku
    Zařazení RIVJ - Článek v odborném periodiku
    Poddruh JČlánek ve WOS
    NázevMicrostructure of super-austenitic steels after long-term annealing
    Tvůrce(i) Kraus, M. (CZ)
    Kroupa, Aleš (UFM-A) RID, ORCID
    Miodownik, P. (GB)
    Svoboda, Milan (UFM-A) RID, ORCID
    Vřešťál, J. (CZ)
    Zdroj.dok.International Journal of Materials Research. - : Walter de Gruyter - ISSN 1862-5282
    Roč. 101, č. 6 (2010), s. 729-735
    Poč.str.7 s.
    Jazyk dok.eng - angličtina
    Země vyd.DE - Německo
    Klíč. slovaphase equilibria ; microstructure ; super-austenitic steel
    Vědní obor RIVBJ - Termodynamika
    CEPGA106/07/1078 GA ČR - Grantová agentura ČR
    CEZAV0Z20410507 - UFM-A (2005-2011)
    UT WOS000279170400004
    DOI10.3139/146.110330
    AnotaceLongevity of materials, especially technological parts, is influenced by microstructure development during long-time annealing of such parts during their industrial service. Important relations between the volume fractions of phases and the time of service, especially the precipitation of intermetallics need to be revealed. The present study describes the time depedence of the structure development of two corrosion resistant steels with chromium content of 27 and 32 wt.% and various additions of nickel, molybdenum, manganese, silicon, copper and nitrogen. The microstructure was studied on samples annealed at 700oC for 500, 3188 and 6170 h, revealing the kinetics of the equilibrium process. The homogenity of samples was checked before heat treatment. The experimental microstructures are compared with the predicted phase composition. The effect of using different databases is also discussed.
    PracovištěÚstav fyziky materiálu
    KontaktYvonna Šrámková, sramkova@ipm.cz, Tel.: 532 290 485
    Rok sběru2011
Počet záznamů: 1  

  Tyto stránky využívají soubory cookies, které usnadňují jejich prohlížení. Další informace o tom jak používáme cookies.