Počet záznamů: 1  

Increase of the Product Recovery of Clostridium Acetobutilicum Fermentation Productivity by Pervaporation

  1. 1.
    SYSNO ASEP0354144
    Druh ASEPC - Konferenční příspěvek (mezinárodní konf.)
    Zařazení RIVZáznam nebyl označen do RIV
    NázevIncrease of the Product Recovery of Clostridium Acetobutilicum Fermentation Productivity by Pervaporation
    Tvůrce(i) Izák, Pavel (UCHP-M) RID, ORCID, SAI
    Jarmarová, Veronika (UCHP-M)
    Schwarz, K. (DE)
    Ruth, W. (DE)
    Bahl, H. (DE)
    Kragl, U. (DE)
    Zdroj.dok.Book of Abstracts. -, 2010 - ISBN N
    Rozsah stran61/o28/
    Poč.str.5 s.
    AkceAmerican Chemical Society National Meeting /239./
    Datum konání23.03.2010-25.03.2010
    Místo konáníSan Francisco, California
    ZeměUS - Spojené státy americké
    Typ akceWRD
    Jazyk dok.eng - angličtina
    Země vyd.US - Spojené státy americké
    Klíč. slovapervaporation ; fermentation
    Vědní obor RIVCI - Průmyslová chemie a chemické inženýrství
    CEPGA104/08/0600 GA ČR - Grantová agentura ČR
    CEZAV0Z40720504 - UCHP-M (2005-2011)
    EID SCOPUS000208189302616
    AnotaceTo get more effective ABE removal we prepared the IL-PDMS membrane. This membrane showed high stability and also selectivity during all measurements. We were able to remove more butan-1-ol and acetone than the C. acetobutylicum was able to produce. To prove the effectiveness of our set up we ran the fermentation reaction on the limiting values of butan-1-ol concentration (18g/L) to see, if under these conditions the bacteria could still be alive. We proved experimentally that this concentration was already deadly for the bacteria. If we would run pervaporation with continuous removal of butan-1-ol, C. acetobutylicum would survive and could produce even more BIObutanol.
    PracovištěÚstav chemických procesů
    KontaktEva Jirsová, jirsova@icpf.cas.cz, Tel.: 220 390 227
    Rok sběru2011
Počet záznamů: 1  

  Tyto stránky využívají soubory cookies, které usnadňují jejich prohlížení. Další informace o tom jak používáme cookies.