Počet záznamů: 1  

Experimentální seizmologické měření v tunelu – vliv uchycení senzoru na kvalitu záznamu

  1. 1.
    SYSNO ASEP0353861
    Druh ASEPJ - Článek v odborném periodiku
    Zařazení RIVJ - Článek v odborném periodiku
    Poddruh JOstatní články
    NázevExperimentální seizmologické měření v tunelu – vliv uchycení senzoru na kvalitu záznamu
    Překlad názvuExperimental Seismological Measurement in Tunnel – Influence of Sensor Anchoring on Quality of Record
    Tvůrce(i) Stolárik, Martin (UGN-S)
    Celkový počet autorů1
    Zdroj.dok.Geotechnika - ISSN 1211-913X
    Roč. 13, č. 3-4 (2010), s. 26-30
    Poč.str.5 s.
    Jazyk dok.cze - čeština
    Země vyd.CZ - Česká republika
    Klíč. slovarailway tunnel ; New Austrian Tunneling Method ; seismological measurement
    Vědní obor RIVDC - Seismologie, vulkanologie a struktura Země
    CEPGA105/09/1415 GA ČR - Grantová agentura ČR
    CEZAV0Z30860518 - UGN-S (2005-2011)
    AnotacePříspěvek popisuje experimentální seizmologická měření, která měla posoudit rozdíl mezi dvěma typy senzorů: senzoru volně stojícího na počvě a senzoru uchyceného k podkladu páskovým třmenem. Měření byla prováděna na rekonstruovaném tunelu poblíž Jablunkova na severní Moravě. Senzory byly umístěny vedle sebe v blízké zóně (asi 20 metrů od zdroje vibrací). Hodnocení bylo opět provedeno v časové i frekvenční oblasti.
    Překlad anotaceThe paper describes experimental seismological measurements to verify the difference between two sensors: free-standing and firmly attached to the substrate. These measurements were carried out in reconstructed tunnel near Jablunkov (north Moravia). Both sensors were situated side by side in near zone (about 20 m from place of blast). The records of the measurements were elaborated in time and frequency domain.
    PracovištěÚstav geoniky
    KontaktLucie Gurková, lucie.gurkova@ugn.cas.cz, Tel.: 596 979 354
    Rok sběru2011
Počet záznamů: 1  

  Tyto stránky využívají soubory cookies, které usnadňují jejich prohlížení. Další informace o tom jak používáme cookies.