Počet záznamů: 1  

Enzymatic Processing of Bioactive Glycosides from Natural Sources

  1. 1.
    SYSNO ASEP0352319
    Druh ASEPJ - Článek v odborném periodiku
    Zařazení RIVJ - Článek v odborném periodiku
    Poddruh JČlánek ve WOS
    NázevEnzymatic Processing of Bioactive Glycosides from Natural Sources
    Tvůrce(i) Weignerová, Lenka (MBU-M) RID
    Křen, Vladimír (MBU-M) RID, ORCID
    Zdroj.dok.Topics in Current Chemistry - ISSN 0340-1022
    Roč. 295, - (2010), s. 121-146
    Poč.str.26 s.
    Jazyk dok.eng - angličtina
    Země vyd.DE - Německo
    Klíč. slovaalkaloids ; anthocyanidins aroma ; cardioglycosides
    Vědní obor RIVCC - Organická chemie
    CEPOC09045 GA MŠMT - Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy
    CEZAV0Z50200510 - MBU-M (2005-2011)
    UT WOS000284109400005
    DOI10.1007/128_2010_51
    AnotaceA number of biologically active natural products are glycosides. Often, the glycosidic residue is crucial for their activity. In other cases, glycosylation only improves their pharmacokinetic parameters. Enzymatic modification of these glycosides– both extension of the glykoside moiety and its selective trimming – is advantageous due to their selectivity and mildness of the reaction conditions in the presence of reactive and sensitive complex aglycones. Enzymatic reactions enable the resulting products to be used as natural products, e.g., in nutraceuticals. This chapter concentrates on naturally occurring glycosides used in medicine but also in the food and flavor industry (e.g., sweeteners). Both classical and modern methods will be discussed
    PracovištěMikrobiologický ústav
    KontaktEliška Spurná, eliska.spurna@biomed.cas.cz, Tel.: 241 062 231
    Rok sběru2011
Počet záznamů: 1  

  Tyto stránky využívají soubory cookies, které usnadňují jejich prohlížení. Další informace o tom jak používáme cookies.