Počet záznamů: 1  

Terminal restriction fragment length measurement errors are affected mainly by fragment length, G+C nucleotide content and secondary structure melting point

  1. 1.
    SYSNO ASEP0347130
    Druh ASEPJ - Článek v odborném periodiku
    Zařazení RIVJ - Článek v odborném periodiku
    Poddruh JČlánek ve WOS
    NázevTerminal restriction fragment length measurement errors are affected mainly by fragment length, G+C nucleotide content and secondary structure melting point
    Tvůrce(i) Bukovská, Petra (BU-J)
    Jelínková, Markéta (MBU-M)
    Hršelová, Hana (MBU-M) RID, ORCID
    Sýkorová, Zuzana (BU-J) RID
    Gryndler, Milan (MBU-M) RID, ORCID
    Celkový počet autorů5
    Zdroj.dok.Journal of Microbiological Methods. - : Elsevier - ISSN 0167-7012
    Roč. 82, č. 3 (2010), s. 223-228
    Poč.str.6 s.
    Jazyk dok.eng - angličtina
    Země vyd.NL - Nizozemsko
    Klíč. slovaT-RFLP ; drift ; DNA fragment
    Vědní obor RIVEF - Botanika
    CEP1M0571 GA MŠMT - Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy
    CEZAV0Z60050516 - BU-J (2005-2011)
    AV0Z50200510 - MBU-M (2005-2011)
    UT WOS000282113000005
    DOI10.1016/j.mimet.2010.06.007
    AnotaceSeveral methods of molecular analysis of microbial diversity, including terminal restriction fragment length polymorphism (T-RFLP) analysis are based on measurement of the DNA fragment length. Significant variation between sequence-determined and measured length of restriction fragments (drift) has been observed, which can affect the efficiency of the identification of microorganisms in the analyzed communities. In this study, principal component analysis and multiple regression analysis revealed that secondary structure melting point and G+C nucleotide content, besides the fragment length, contribute to the variation observed, whereas the contribution of purine
    PracovištěBotanický ústav
    KontaktMartina Bartošová, martina.bartosova@ibot.cas.cz, ibot@ibot.cas.cz, Tel.: 271 015 242 ; Marie Jakšová, marie.jaksova@ibot.cas.cz, Tel.: 384 721 156-8
    Rok sběru2011
Počet záznamů: 1  

  Tyto stránky využívají soubory cookies, které usnadňují jejich prohlížení. Další informace o tom jak používáme cookies.