Počet záznamů: 1  

Nanotechnology 2010: Advanced Materials, CNTs, Particles, Films and Composites

  1. 1.
    SYSNO ASEP0346542
    Druh ASEPM - Kapitola v monografii
    Zařazení RIVC - Kapitola v knize
    NázevHighly conducting nanosized monodispersed antimony-doped tin oxide particles synthesized via nanoaqueous sol-gel method
    Tvůrce(i) Müller, V. (DE)
    Rathouský, Jiří (UFCH-W) RID, ORCID
    Rasp, M. (DE)
    Štefanić, G. (HR)
    Günther, S. (DE)
    Niederberger, M. (CH)
    Fattakhova-Rohlfing, D. (DE)
    Zdroj.dok.Nanotechnology 2010: Advanced Materials, CNTs, Particles, Films and Composites, Vol. 1. - Boca Raton : Taylor-Francis, 2010 - ISBN 978-1-4398-3401-5
    Rozsah strans. 340-343
    Poč.str.4 s.
    Poč.str.knihy976
    Jazyk dok.eng - angličtina
    Země vyd.US - Spojené státy americké
    Klíč. slovaantimony-doped tin oxide ; TCO ; nanoparticles
    Vědní obor RIVCF - Fyzikální chemie a teoretická chemie
    CEPGA104/08/0435 GA ČR - Grantová agentura ČR
    CEZAV0Z40400503 - UFCH-W (2005-2011)
    EID SCOPUS78049425708
    AnotaceConducting antimony-doped tin oxide (ATO) nanoparticles were prepared by a nonaqueous solution route, using benzyl alcohol as both the oxygen source and the solvent, and tin tetrachloride and Sb(III)/Sb(V) compounds as tin and antimony, respectively. This reaction produced non-agglomerated crystalline particles 3-4 nm in size, which can be easily redispersed in high concentrations in a variety of solvents to form stable transparent colloidal solutions without any stabilizing agents. The introduction of Sb dopant dramatically increased the particle conductivity, which reaches a maximum of 1.10(-4)S cm(-1) for 4% of Sb. Annealing in air at 500oC further improves the conductivity to 2.10(2)S cm(-1).
    PracovištěÚstav fyzikální chemie J.Heyrovského
    KontaktMichaela Knapová, michaela.knapova@jh-inst.cas.cz, Tel.: 266 053 196
    Rok sběru2011
Počet záznamů: 1  

  Tyto stránky využívají soubory cookies, které usnadňují jejich prohlížení. Další informace o tom jak používáme cookies.