Počet záznamů: 1  

The reduction of silver nitrate to metallic silver inside polyaniline nanotubes and on oligoaniline microspheres

  1. 1.
    SYSNO ASEP0345407
    Druh ASEPJ - Článek v odborném periodiku
    Zařazení RIVJ - Článek v odborném periodiku
    Poddruh JČlánek ve WOS
    NázevThe reduction of silver nitrate to metallic silver inside polyaniline nanotubes and on oligoaniline microspheres
    Tvůrce(i) Trchová, Miroslava (UMCH-V) RID, ORCID
    Stejskal, Jaroslav (UMCH-V) RID, ORCID, SAI
    Zdroj.dok.Synthetic Metals. - : Elsevier - ISSN 0379-6779
    Roč. 160, 13-14 (2010), s. 1479-1486
    Poč.str.8 s.
    Jazyk dok.eng - angličtina
    Země vyd.CH - Švýcarsko
    Klíč. slovaaniline oligomers ; conducting polymer ; nanotubes
    Vědní obor RIVCD - Makromolekulární chemie
    CEPIAA100500902 GA AV ČR - Akademie věd
    IAA400500905 GA AV ČR - Akademie věd
    GA203/08/0686 GA ČR - Grantová agentura ČR
    GA202/09/1626 GA ČR - Grantová agentura ČR
    CEZAV0Z40500505 - UMCH-V (2005-2011)
    UT WOS000280381600019
    DOI10.1016/j.synthmet.2010.05.007
    AnotacePolyaniline (PANI) reduces silver nitrate to metallic silver. Polyaniline bases having different morphologies – granular or nanotubular – and oligoaniline microspheres have been left to react with silver nitrate in acidic, neutral, and alkaline media. The content of silver, typically 20–30 wt.%, was determined by thermogravimetric analysis. The formation of silver inside PANI nanotubes has been observed. The highest conductivity, 943 S cm−1, was found with silver reduced by nanotubular PANI base in 0.1 M nitric acid at 17.3 wt.% silver content. Infrared and Raman spectroscopies have been used to study the changes in the molecular structure of the PANI bases of various morphologies before and after reaction with silver nitrate.
    PracovištěÚstav makromolekulární chemie
    KontaktEva Čechová, cechova@imc.cas.cz ; Tel.: 296 809 358
    Rok sběru2011
Počet záznamů: 1  

  Tyto stránky využívají soubory cookies, které usnadňují jejich prohlížení. Další informace o tom jak používáme cookies.