Počet záznamů: 1  

Pattern Recognition, Recent Advances

  1. 1.
    SYSNO ASEP0343263
    Druh ASEPM - Kapitola v monografii
    Zařazení RIVC - Kapitola v knize
    NázevIllumination Invariants Based on Markov Random Fields
    Tvůrce(i) Vácha, Pavel (UTIA-B) RID
    Haindl, Michal (UTIA-B) RID, ORCID
    Zdroj.dok.Pattern Recognition, Recent Advances. - Vukovar, Croatia : In-Teh, 2010 / Herout A. - ISBN 978-953-7619-90-9
    Rozsah strans. 253-272
    Poč.str.20 s.
    Poč.výt.5000
    Poč.str.knihy524
    Forma vydáníwww - www
    Jazyk dok.eng - angličtina
    Země vyd.HR - Chorvatsko
    Klíč. slovaillumination invariants ; textural features ; Markov random fields
    Vědní obor RIVBD - Teorie informace
    CEP1M0572 GA MŠMT - Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy
    GA102/08/0593 GA ČR - Grantová agentura ČR
    CEZAV0Z10750506 - UTIA-B (2005-2011)
    AnotaceContent-based image retrieval systems (CBIR) typically query large image databases based on some automatically generated colour and textural features. Optimal robust features should be geometry and illumination invariant. Although image retrieval has been an active research area for many years this difficult problem is still far from being solved. We introduce fast and robust textural features that allow retrieving images with similar scenes comprising colour textured objects viewed with different illumination. The proposed textural features that are invariant to illumination spectrum and extremely robust to illumination direction. They require only a single training image per texture and no knowledge of illumination direction, brightness or spectrum. These feature utilises utilise illumination invariant features extracted from three different Markov random field (MRF) based texture representations.
    PracovištěÚstav teorie informace a automatizace
    KontaktMarkéta Votavová, votavova@utia.cas.cz, Tel.: 266 052 201.
    Rok sběru2011
Počet záznamů: 1  

  Tyto stránky využívají soubory cookies, které usnadňují jejich prohlížení. Další informace o tom jak používáme cookies.