Počet záznamů: 1  

Changes in the proteomes of the hemocytes and fat bodies of the flesh fly Sarcophaga bullata larvae after infection by Escherichia coli

  1. 1.
    SYSNO ASEP0342507
    Druh ASEPJ - Článek v odborném periodiku
    Zařazení RIVJ - Článek v odborném periodiku
    Poddruh JČlánek ve WOS
    NázevChanges in the proteomes of the hemocytes and fat bodies of the flesh fly Sarcophaga bullata larvae after infection by Escherichia coli
    Tvůrce(i) Mášová, Alice (UOCHB-X)
    Šanda, Miloslav (UOCHB-X)
    Jiráček, Jiří (UOCHB-X) RID, ORCID
    Selicharová, Irena (UOCHB-X) RID, ORCID
    Celkový počet autorů4
    Zdroj.dok.Proteome Science. - : BioMed Central
    Roč. 8, č. 1 (2010), s. 1-11
    Poč.str.11 s.
    Jazyk dok.eng - angličtina
    Země vyd.GB - Velká Británie
    Klíč. slova2-DE ; fat body ; hemocyte ; immunity ; Sarcophaga bullata
    Vědní obor RIVCC - Organická chemie
    CEPLC06077 GA MŠMT - Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy
    GA203/05/0832 GA ČR - Grantová agentura ČR
    CEZAV0Z40550506 - UOCHB-X (2005-2011)
    UT WOS000274483000001
    DOI10.1186/1477-5956-8-1
    AnotaceStudies on the immune systems of various insect species may uncover the differences in their host defense strategies. We analyzed the proteomes of the hemocytes and fat bodies of Sarcophaga bullata larvae after infection by Escherichia coli. Seven changed spots were found in the hemocytes, and four changed spots were found in the fat bodies. Most proteins identified in our study corresponded to the proteins identified in other insects. Compared to the former studies performed in insects, we presented 2-D protein maps of the hemocytes and fat bodies and showed the trends in expression of the immune-elicited proteins.
    PracovištěÚstav organické chemie a biochemie
    Kontaktasep@uochb.cas.cz ; Kateřina Šperková, Tel.: 232 002 584 ; Viktorie Chládková, Tel.: 232 002 434
    Rok sběru2011
Počet záznamů: 1  

  Tyto stránky využívají soubory cookies, které usnadňují jejich prohlížení. Další informace o tom jak používáme cookies.