Počet záznamů: 1
Convenient monitoring of brewery fermentation course by refractometry
- 1.
SYSNO ASEP 0339251 Druh ASEP J - Článek v odborném periodiku Zařazení RIV Záznam nebyl označen do RIV Poddruh J Článek ve WOS Název Convenient monitoring of brewery fermentation course by refractometry Tvůrce(i) Šavel, J. (CZ)
Košín, P. (CZ)
Brož, A. (CZ)
Sigler, Karel (MBU-M) RIDZdroj.dok. Kvasný průmysl. - : Výzkumný ústav pivovarský a sladařský - ISSN 0023-5830
Roč. 55, č. 4 (2009), s. 94-99Poč.str. 6 s. Jazyk dok. eng - angličtina Země vyd. CZ - Česká republika Klíč. slova wort ; fermentation ; refractometry Vědní obor RIV EE - Mikrobiologie, virologie CEP 1M0570 GA MŠMT - Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy CEZ AV0Z50200510 - MBU-M (2005-2011) Anotace The course of wort fermentation is most often monitored by measuring density by immersion saccharometer or digital densitometer; other methods include classical analysis or automatic analyzers. Another possibility is the measurement of refraction in the course of fermentation. When the original refraction or wort extract is known, refraction unambiguously determines the apparent extract or degree of attenuation Pracoviště Mikrobiologický ústav Kontakt Eliška Spurná, eliska.spurna@biomed.cas.cz, Tel.: 241 062 231 Rok sběru 2010
Počet záznamů: 1