Počet záznamů: 1  

Convenient monitoring of brewery fermentation course by refractometry

  1. 1.
    SYSNO ASEP0339251
    Druh ASEPJ - Článek v odborném periodiku
    Zařazení RIVZáznam nebyl označen do RIV
    Poddruh JČlánek ve WOS
    NázevConvenient monitoring of brewery fermentation course by refractometry
    Tvůrce(i) Šavel, J. (CZ)
    Košín, P. (CZ)
    Brož, A. (CZ)
    Sigler, Karel (MBU-M) RID
    Zdroj.dok.Kvasný průmysl. - : Výzkumný ústav pivovarský a sladařský - ISSN 0023-5830
    Roč. 55, č. 4 (2009), s. 94-99
    Poč.str.6 s.
    Jazyk dok.eng - angličtina
    Země vyd.CZ - Česká republika
    Klíč. slovawort ; fermentation ; refractometry
    Vědní obor RIVEE - Mikrobiologie, virologie
    CEP1M0570 GA MŠMT - Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy
    CEZAV0Z50200510 - MBU-M (2005-2011)
    AnotaceThe course of wort fermentation is most often monitored by measuring density by immersion saccharometer or digital densitometer; other methods include classical analysis or automatic analyzers. Another possibility is the measurement of refraction in the course of fermentation. When the original refraction or wort extract is known, refraction unambiguously determines the apparent extract or degree of attenuation
    PracovištěMikrobiologický ústav
    KontaktEliška Spurná, eliska.spurna@biomed.cas.cz, Tel.: 241 062 231
    Rok sběru2010
Počet záznamů: 1  

  Tyto stránky využívají soubory cookies, které usnadňují jejich prohlížení. Další informace o tom jak používáme cookies.