Počet záznamů: 1  

Application of ultrasound in electrochemistry - design of experimental arrangement

  1. 1.
    SYSNO ASEP0338305
    Druh ASEPC - Konferenční příspěvek (mezinárodní konf.)
    Zařazení RIVD - Článek ve sborníku
    NázevApplication of ultrasound in electrochemistry - design of experimental arrangement
    Překlad názvuVyužití ultrazvuku v elektrochemii - návrh experimentálního uspořádání
    Tvůrce(i) Klíma, Jiří (UFCH-W) RID
    Zdroj.dok.Book of Abstracts COST Action D32 Final Meeting. - Krakow : Department of Chemistry and Technology of Polymers, Krakow University of Technology, 2009 - ISBN 978-83-928784-0-7
    Rozsah strans. 43-44
    Poč.str.2 s.
    AkceCOST Action D32 Final Meeting "Chemistry in high-energy microenvironments"
    Datum konání30.03.2009-30.03.2009
    Místo konáníKrakow
    ZeměPL - Polsko
    Typ akceEUR
    Jazyk dok.eng - angličtina
    Země vyd.PL - Polsko
    Klíč. slovasonoelectrochemistry ; sonication ; sonochemistry
    Vědní obor RIVCG - Elektrochemie
    CEZAV0Z40400503 - UFCH-W (2005-2011)
    AnotaceSonication can influence electrochemical processes mainly by several mechanisms. Whereas acoustic streaming can reduce the thickness of diffusion layer to several micrometers, the turbulent movement can reduce it to about 1 micro m. Only the mass transfer enhancement due to microjects can result in a decrease of diffusion layer thickness far under one micrometer up to about 1 micro m. Moreover, pressure pulses evoked by microjects can result in activation of the electrode by removing passivating films and absorbed products from the electrode surface. That is why the generation of the highest possible number of microjects is desirable when an intense sonoelectrochemical effect is wanted.
    PracovištěÚstav fyzikální chemie J.Heyrovského
    KontaktMichaela Knapová, michaela.knapova@jh-inst.cas.cz, Tel.: 266 053 196
    Rok sběru2010
Počet záznamů: 1  

  Tyto stránky využívají soubory cookies, které usnadňují jejich prohlížení. Další informace o tom jak používáme cookies.