Počet záznamů: 1  

Applicability of the PROSPECT model for Norway spruce needles

  1. 1.
    SYSNO ASEP0338281
    Druh ASEPJ - Článek v odborném periodiku
    Zařazení RIVJ - Článek v odborném periodiku
    Poddruh JČlánek ve WOS
    NázevApplicability of the PROSPECT model for Norway spruce needles
    Tvůrce(i) Malenovský, Zbyněk (UEK-B) ORCID
    Albrechtová, J. (CZ)
    Lhotáková, Z. (CZ)
    Zurita-Milla, R. (NL)
    Clevers, J.G.P.W. (NL)
    Schaepman, M.E. (NL)
    Cudlín, Pavel (UEK-B) RID, SAI, ORCID
    Celkový počet autorů7
    Zdroj.dok.International Journal of Remote Sensing. - : Taylor & Francis - ISSN 0143-1161
    Roč. 27, 23-24 (2006), s. 5315-5340
    Poč.str.26 s.
    Jazyk dok.eng - angličtina
    Země vyd.GB - Velká Británie
    Klíč. slovachlorophyll content estimation ; canopy reflectance models ; radiative-transfer models ; remote-sensing data ; leaf-area index ; optical-properties ; conifer needles ; forest ; vegetation ; inversion
    Vědní obor RIVGK - Lesnictví
    CEP1K04121 GA MŠMT - Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy
    CEZAV0Z60870520 - UEK-B (2005-2011)
    UT WOS000244182300012
    AnotaceThe potential applicability of the leaf radiative transfer model PROSPECT (version 3.01) was tested for Norway spruce (Picea abies (L.) Karst.) needles collected from stress resistant and resilient trees. Direct comparison of the measured and simulated leaf optical properties between 450-1000nm revealed the requirement to recalibrate the PROSPECT chlorophyll and dry matter specific absorption coefficients k(ab)(lambda) and k(m)(lambda). The total chlorophyll concentration, dry matter content, and leaf water content were simultaneously retrieved by a constrained inversion of the original PROSPECT 3.01 and the adjusted PROSPECT 3.01.S.
    PracovištěÚstav výzkumu globální změny
    KontaktNikola Šviková, svikova.n@czechglobe.cz, Tel.: 511 192 268
    Rok sběru2010
Počet záznamů: 1  

  Tyto stránky využívají soubory cookies, které usnadňují jejich prohlížení. Další informace o tom jak používáme cookies.