Počet záznamů: 1  

CHARACTERIZATION OF LOW-MOLECULAR WEIGHT COLLAGEN HYDROLYSATES PREPARED BY COMBINATION OF ENZYMATIC AND ACID HYDROLYSIS

  1. 1.
    SYSNO ASEP0337491
    Druh ASEPJ - Článek v odborném periodiku
    Zařazení RIVJ - Článek v odborném periodiku
    Poddruh JČlánek ve WOS
    NázevCHARACTERIZATION OF LOW-MOLECULAR WEIGHT COLLAGEN HYDROLYSATES PREPARED BY COMBINATION OF ENZYMATIC AND ACID HYDROLYSIS
    Tvůrce(i) Kašpárková, V. (CZ)
    Kolomazník, K. (CZ)
    Burketová, Lenka (UEB-Q) RID, ORCID
    Šašek, Vladimír (UEB-Q) RID
    Šimek, L. (CZ)
    Zdroj.dok.Journal of the American Leather Chemists Association - ISSN 0002-9726
    Roč. 104, č. 2 (2009), s. 46-51
    Poč.str.6 s.
    Jazyk dok.eng - angličtina
    Země vyd.US - Spojené státy americké
    Klíč. slovaMODIFIED GELATIN ; CHROME SHAVINGS ; WASTE
    Vědní obor RIVGF - Choroby, škůdci, plevely a ochrana rostlin
    CEPQH72117 GA MZe - Ministerstvo zemědělství
    CEZAV0Z50380511 - UEB-Q (2005-2011)
    UT WOS000263443100002
    AnotaceFormic, phosphoric and nitric acids were used for hydrolysis of the commercially available hydrolysis product of chrome shavings Hykol-E. The aim of the work was to prepare low-molecular weight product (M-w < 5000 g.mol(-1)) to be used as the plant bio-stimulator. Course of hydrolysis was monitored by following the changes of molecular weight (MW) and molecular weight distribution (MWD) determined by gel permeation chromatography (GPC). The study demonstrated that MW and MWD of hydrolysates are influenced by the choice of hydrolysing acid, its concentration as well as by the time of acid treatment. Using the combination of enzymatic and acid hydrolysis, it is possible to prepare products with the tailor-made, pre-defined molecular weight fitting the intended use.
    PracovištěÚstav experimentální botaniky
    KontaktDavid Klier, knihovna@ueb.cas.cz, Tel.: 220 390 469
    Rok sběru2010
Počet záznamů: 1  

  Tyto stránky využívají soubory cookies, které usnadňují jejich prohlížení. Další informace o tom jak používáme cookies.