Počet záznamů: 1  

Styl a syntax

  1. 1.
    SYSNO ASEP0336967
    Druh ASEPC - Konferenční příspěvek (mezinárodní konf.)
    Zařazení RIVD - Článek ve sborníku
    NázevStyl a syntax
    Překlad názvuStyle and Syntax
    Tvůrce(i) Prošek, Martin (UJC-A) ORCID
    Zdroj.dok.Ty, já a oni v jazyce a v literatuře. 1. díl - část jazykovědná. - Ústí nad Labem : Univerzita J. E. Purkyně v Ústí nad Labem, 2009 / Mitter P. - ISBN 978-80-7414-131-7
    Rozsah strans. 144-147
    Poč.str.4 s.
    Forma vydáníCD - CD
    AkceTy, já a oni v jazyce a v literatuře
    Datum konání02.09.2008-04.09.2008
    Místo konáníÚstí nad Labem
    ZeměCZ - Česká republika
    Typ akceWRD
    Jazyk dok.cze - čeština
    Země vyd.CZ - Česká republika
    Klíč. slovastyle ; syntax ; stylistics
    Vědní obor RIVAI - Jazykověda
    CEZAV0Z90610518 - UJC-A (2005-2011)
    AnotaceČlánek poukazuje na určitou disproporci stylistického popisu jazykových prostředků, totiž na skutečnost, že při popisu stylových kvalit jazykových prostředků je kladen menší důraz na hlediska strukturní utvářenosti daného jazykového prostředku, a klade si otázku, zda je tato disproporce pro lingvistický popis únosná. Tato otázka je analyzována na základě srovnání strukturních vlastností morfologických a syntaktických jazykových prostředků.
    Překlad anotaceThe article shows that a minimal account of the structural language complexity of a language unit is usually taken when speaking about the unit´s stylistic markedness and thus raises a question whether such methodology of a linguistic description is sustainable. The question is raised upon comparison of structural features of morphological and syntactic language means.
    PracovištěÚstav pro jazyk český
    KontaktYvona Tesařová, tesarova@ujc.cas.cz, Tel.: 225 391 406 ; Marie Chybová, m.chybova@ujc.cas.cz, Tel.: 532 290 515 ; Helena Svobodová, knihovna.dial.brno@ujc.cas.cz, Tel.: 532 290 266
    Rok sběru2010
Počet záznamů: 1  

  Tyto stránky využívají soubory cookies, které usnadňují jejich prohlížení. Další informace o tom jak používáme cookies.