Počet záznamů: 1  

Extraction and separation of water soluble proteins from Bacillus thuringiensis-transgenic and non-transgenic maize species by CZE

  1. 1.
    SYSNO ASEP0336576
    Druh ASEPJ - Článek v odborném periodiku
    Zařazení RIVJ - Článek v odborném periodiku
    Poddruh JČlánek ve WOS
    NázevExtraction and separation of water soluble proteins from Bacillus thuringiensis-transgenic and non-transgenic maize species by CZE
    Tvůrce(i) Sázelová, Petra (UOCHB-X) RID, ORCID
    Kašička, Václav (UOCHB-X) RID, ORCID
    Ibanez, E. (ES)
    Cifuentes, A. (ES)
    Celkový počet autorů4
    Zdroj.dok.Journal of Separation Science. - : Wiley - ISSN 1615-9306
    Roč. 32, č. 21 (2009), s. 3801-3808
    Poč.str.8 s.
    Jazyk dok.eng - angličtina
    Země vyd.DE - Německo
    Klíč. slovaBacillus thuringiensis-transgenic maize ; CZE-UV profiling ; Maize proteins
    Vědní obor RIVCB - Analytická chemie, separace
    CEPGA203/08/1428 GA ČR - Grantová agentura ČR
    CEZAV0Z40550506 - UOCHB-X (2005-2011)
    UT WOS000273993400026
    DOI10.1002/jssc.200900448
    AnotaceA new method for extraction and capillary electrophoretic (CE) separation and characterization of water-soluble proteins (albumin fraction) from Bacillus thuringiensis-transgenic and non-transgenic maize varieties was developed. The best CE separation of extracted proteins was achieved in isoelectric background electrolyte (200mM iminodiacetic acid, pH 2.26). Well resolved components of protein extracts were characterized by effective electrophoretic mobilities and corrected peak areas. Significant qualitative and quantitative differences in CE-UV profiling were found, which could potentially be used to distinguish the B. thuringiensis variety from the wild maize species.
    PracovištěÚstav organické chemie a biochemie
    Kontaktasep@uochb.cas.cz ; Kateřina Šperková, Tel.: 232 002 584 ; Viktorie Chládková, Tel.: 232 002 434
    Rok sběru2010
Počet záznamů: 1  

  Tyto stránky využívají soubory cookies, které usnadňují jejich prohlížení. Další informace o tom jak používáme cookies.