Počet záznamů: 1
Extraction and separation of water soluble proteins from Bacillus thuringiensis-transgenic and non-transgenic maize species by CZE
- 1.
SYSNO ASEP 0336576 Druh ASEP J - Článek v odborném periodiku Zařazení RIV J - Článek v odborném periodiku Poddruh J Článek ve WOS Název Extraction and separation of water soluble proteins from Bacillus thuringiensis-transgenic and non-transgenic maize species by CZE Tvůrce(i) Sázelová, Petra (UOCHB-X) RID, ORCID
Kašička, Václav (UOCHB-X) RID, ORCID
Ibanez, E. (ES)
Cifuentes, A. (ES)Celkový počet autorů 4 Zdroj.dok. Journal of Separation Science. - : Wiley - ISSN 1615-9306
Roč. 32, č. 21 (2009), s. 3801-3808Poč.str. 8 s. Jazyk dok. eng - angličtina Země vyd. DE - Německo Klíč. slova Bacillus thuringiensis-transgenic maize ; CZE-UV profiling ; Maize proteins Vědní obor RIV CB - Analytická chemie, separace CEP GA203/08/1428 GA ČR - Grantová agentura ČR CEZ AV0Z40550506 - UOCHB-X (2005-2011) UT WOS 000273993400026 DOI 10.1002/jssc.200900448 Anotace A new method for extraction and capillary electrophoretic (CE) separation and characterization of water-soluble proteins (albumin fraction) from Bacillus thuringiensis-transgenic and non-transgenic maize varieties was developed. The best CE separation of extracted proteins was achieved in isoelectric background electrolyte (200mM iminodiacetic acid, pH 2.26). Well resolved components of protein extracts were characterized by effective electrophoretic mobilities and corrected peak areas. Significant qualitative and quantitative differences in CE-UV profiling were found, which could potentially be used to distinguish the B. thuringiensis variety from the wild maize species. Pracoviště Ústav organické chemie a biochemie Kontakt asep@uochb.cas.cz ; Kateřina Šperková, Tel.: 232 002 584 ; Viktorie Chládková, Tel.: 232 002 434 Rok sběru 2010
Počet záznamů: 1