Počet záznamů: 1  

Distribution of free-living and particle-attached aerobic anoxygenic phototrophic bacteria in marine environments

  1. 1.
    SYSNO ASEP0334644
    Druh ASEPJ - Článek v odborném periodiku
    Zařazení RIVJ - Článek v odborném periodiku
    Poddruh JČlánek ve WOS
    NázevDistribution of free-living and particle-attached aerobic anoxygenic phototrophic bacteria in marine environments
    Překlad názvuPodíl volně žijících a přisedlých aerobních anoxygenních fototrofů v mořském prostředí
    Tvůrce(i) Lami, R. (FR)
    Čuperová, Zuzana (MBU-M)
    Ras, J. (FR)
    Lebaron, P. (FR)
    Koblížek, Michal (MBU-M) RID, ORCID
    Zdroj.dok.Aquatic Microbial Ecology. - : Inter-Research - ISSN 0948-3055
    Roč. 55, č. 1 (2009), s. 31-38
    Poč.str.8 s.
    Jazyk dok.eng - angličtina
    Země vyd.DE - Německo
    Klíč. slovaAAP bacteria ; photoheterotrophy ; free-living bacteria
    Vědní obor RIVEE - Mikrobiologie, virologie
    CEPGA206/07/0241 GA ČR - Grantová agentura ČR
    1QS500200570 GA AV ČR - Akademie věd
    CEZAV0Z50200510 - MBU-M (2005-2011)
    UT WOS000266124700003
    DOI10.3354/ame01282
    AnotaceAerobic anoxygenic phototrophic (AAP) bacteria are bacteriochlorophyll a-containing prokaryotes which can use both light and organic compounds as energy sources. This functional group is ubiquitous in the euphotic zone of the oceans. Nevertheless, life strategies, distribution patterns and physiology of AAP bacteria remain largely unknown. We combined infrared fluorometry, microscopic counts and HPLC pigment analysis to characterize free-living and particle-attached AAP bacterial populations. Using a size-fractionation approach, we found that the size distribution of AAP bacteria and the fraction of particle-attached cells varied greatly among different marine environments
    PracovištěMikrobiologický ústav
    KontaktEliška Spurná, eliska.spurna@biomed.cas.cz, Tel.: 241 062 231
    Rok sběru2010
Počet záznamů: 1  

  Tyto stránky využívají soubory cookies, které usnadňují jejich prohlížení. Další informace o tom jak používáme cookies.