Počet záznamů: 1  

Anion Recognition by Diureido-calix[4]arenes in the 1,3-Alternate Conformation

  1. 1.
    SYSNO ASEP0332779
    Druh ASEPJ - Článek v odborném periodiku
    Zařazení RIVJ - Článek v odborném periodiku
    Poddruh JČlánek ve WOS
    NázevAnion Recognition by Diureido-calix[4]arenes in the 1,3-Alternate Conformation
    Překlad názvuAniontové rozpoznání diureido-calix[4]arenů v 1,3-střídavé konformaci
    Tvůrce(i) Cuřínová, Petra (UCHP-M) RID, SAI, ORCID
    Stibor, I. (CZ)
    Budka, J. (CZ)
    Sýkora, Jan (UCHP-M) RID, ORCID, SAI
    Lang, Kamil (UACH-T) SAI, RID, ORCID
    Lhoták, P. (CZ)
    Zdroj.dok.New Journal of Chemistry. - : Royal Society of Chemistry - ISSN 1144-0546
    Roč. 33, č. 3 (2009), s. 612-619
    Poč.str.8 s.
    Jazyk dok.eng - angličtina
    Země vyd.GB - Velká Británie
    Klíč. slovacomplexation ability ; biological systems ; anions
    Vědní obor RIVCF - Fyzikální chemie a teoretická chemie
    CEPGA203/06/0738 GA ČR - Grantová agentura ČR
    GA203/07/1424 GA ČR - Grantová agentura ČR
    IAA400720706 GA AV ČR - Akademie věd
    CEZAV0Z40720504 - UCHP-M (2005-2011)
    AV0Z40320502 - UACH-T (2005-2011)
    UT WOS000263922500022
    DOI10.1039/b816790g
    AnotaceA series of diureido-calix[4]arenes immobilised in the 1,3-alternate conformation was synthesised and systematically studied for their complexation ability. As revealed by 1H NMR and UV/vis titrations, this structural motif leads to very efficient ligands for anion recognition with high binding constants in nonpolar solvents. The comparison with the corresponding ligands possessing the cone conformation indicates that diureido-calix[4]arene in a 1,3-alternate conformation are very promising anion receptors with pronounced binding ability towards carboxylates.
    PracovištěÚstav chemických procesů
    KontaktEva Jirsová, jirsova@icpf.cas.cz, Tel.: 220 390 227
    Rok sběru2010
Počet záznamů: 1  

  Tyto stránky využívají soubory cookies, které usnadňují jejich prohlížení. Další informace o tom jak používáme cookies.