Počet záznamů: 1  

Metodika psychoreologického zkoumání jedlých tuků

  1. 1.
    SYSNO ASEP0332456
    Druh ASEPC - Konferenční příspěvek (mezinárodní konf.)
    Zařazení RIVD - Článek ve sborníku
    NázevMetodika psychoreologického zkoumání jedlých tuků
    Překlad názvuMethodology of the psychorheological investigation of food fats
    Tvůrce(i) Štern, Petr (UH-J)
    Panovská, Z. (CZ)
    Pokorný, J. (CZ)
    Zdroj.dok.Zborník prednášok z XLVII. medzinárodnej konferencie z technológie a analytiky tukov. - Bratislava : Palma Group, 2009 - ISBN 987-80-227-3097-6
    Rozsah strans. 163-166
    Poč.str.4 s.
    AkceMedzinárodná konferencia z technológie a analytiky tukov /47./
    Datum konání20.05.2009-22.05.2009
    Místo konáníTatranská Lomnica
    ZeměSK - Slovensko
    Typ akceEUR
    Jazyk dok.cze - čeština
    Země vyd.SK - Slovensko
    Klíč. slovaemulsified fats ; rheology ; sensory analysis ; texture
    Vědní obor RIVBK - Mechanika tekutin
    CEZAV0Z20600510 - UH-J (2005-2011)
    AnotacePsychoreologie zkoumá vztahy mezi komplexními reologickými a texturními parametry. Znalost těchto psychoreologických vztahů je důležitá ke kvantitativní charakterizaci tokových a deformačních jevů, probíhajících při senzorické zkoušce. To umožní následnou instrumentální analýzu za reologicky srovnatelných podmínek. Psychoreologie se i v případě jedlých tuků osvědčila. Reologická měření lze tudíž použít pro rychlou předpověď senzorických vlastností.
    Překlad anotacePsychorheology investigate the relations between complex rheological parameters and textural attributes. The knowledge of psychorheological laws is very important for the quantitative description of flow and deformation phenomena, taking place during sensory test. On the basis of these laws, the subsequent instrumental analysis may be effected under rheologically comparable conditions. Psychorheology have been approved also by food fats. Rheological measurement were thus useful for a rapid prediction of the sensory properties.
    PracovištěÚstav pro hydrodynamiku
    KontaktSoňa Hnilicová, hnilicova@ih.cas.cz, Tel.: 233 109 003
    Rok sběru2010
Počet záznamů: 1  

  Tyto stránky využívají soubory cookies, které usnadňují jejich prohlížení. Další informace o tom jak používáme cookies.