Počet záznamů: 1
Yeast Vitality Determination Based on Intracellular NAD(P)H Fluorescence Measurement during Aerobic-Anaerobic Transition
- 1.
SYSNO ASEP 0332254 Druh ASEP J - Článek v odborném periodiku Zařazení RIV J - Článek v odborném periodiku Poddruh J Článek ve WOS Název Yeast Vitality Determination Based on Intracellular NAD(P)H Fluorescence Measurement during Aerobic-Anaerobic Transition Překlad názvu Určení viability kvasinek založené na měření fluorescence intracelulárního NAD(P)H během aerobně anaerobního přechodu Tvůrce(i) Kuřec, M. (CZ)
Kuncová, Gabriela (UCHP-M) RID, SAI
Brányik, T. (CZ)Zdroj.dok. Folia Microbiologica. - : Springer - ISSN 0015-5632
Roč. 54, č. 1 (2009), s. 25-29Poč.str. 5 s. Jazyk dok. eng - angličtina Země vyd. CZ - Česká republika Klíč. slova continous beer fermentation ; brewing yeast ; spectroscopy Vědní obor RIV CE - Biochemie CEP GA104/06/1418 GA ČR - Grantová agentura ČR OC 121 GA MŠMT - Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy CEZ AV0Z40720504 - UCHP-M (2005-2011) UT WOS 000265832800004 Anotace In this work a method based on on-line intracellular fluorescence measurement is presented. The intracellular NAD(P)H fluorescence of a yeast suspension is recorded during transition from aerobic to anaerobic conditions and the output signal is evaluated as a measure of yeast vitality (quality). This fluorescence method showed a highly satisfactory correlation with even low dead cell numbers where the acidification power test could not be applied. Pracoviště Ústav chemických procesů Kontakt Eva Jirsová, jirsova@icpf.cas.cz, Tel.: 220 390 227 Rok sběru 2010
Počet záznamů: 1