Počet záznamů: 1  

Yeast Vitality Determination Based on Intracellular NAD(P)H Fluorescence Measurement during Aerobic-Anaerobic Transition

  1. 1.
    SYSNO ASEP0332254
    Druh ASEPJ - Článek v odborném periodiku
    Zařazení RIVJ - Článek v odborném periodiku
    Poddruh JČlánek ve WOS
    NázevYeast Vitality Determination Based on Intracellular NAD(P)H Fluorescence Measurement during Aerobic-Anaerobic Transition
    Překlad názvuUrčení viability kvasinek založené na měření fluorescence intracelulárního NAD(P)H během aerobně anaerobního přechodu
    Tvůrce(i) Kuřec, M. (CZ)
    Kuncová, Gabriela (UCHP-M) RID, SAI
    Brányik, T. (CZ)
    Zdroj.dok.Folia Microbiologica. - : Springer - ISSN 0015-5632
    Roč. 54, č. 1 (2009), s. 25-29
    Poč.str.5 s.
    Jazyk dok.eng - angličtina
    Země vyd.CZ - Česká republika
    Klíč. slovacontinous beer fermentation ; brewing yeast ; spectroscopy
    Vědní obor RIVCE - Biochemie
    CEPGA104/06/1418 GA ČR - Grantová agentura ČR
    OC 121 GA MŠMT - Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy
    CEZAV0Z40720504 - UCHP-M (2005-2011)
    UT WOS000265832800004
    AnotaceIn this work a method based on on-line intracellular fluorescence measurement is presented. The intracellular NAD(P)H fluorescence of a yeast suspension is recorded during transition from aerobic to anaerobic conditions and the output signal is evaluated as a measure of yeast vitality (quality). This fluorescence method showed a highly satisfactory correlation with even low dead cell numbers where the acidification power test could not be applied.
    PracovištěÚstav chemických procesů
    KontaktEva Jirsová, jirsova@icpf.cas.cz, Tel.: 220 390 227
    Rok sběru2010
Počet záznamů: 1  

  Tyto stránky využívají soubory cookies, které usnadňují jejich prohlížení. Další informace o tom jak používáme cookies.