Počet záznamů: 1  

Continuous gas monitoring in the West Bohemian earthquake area, Czech Republic: First results

  1. 1.
    SYSNO ASEP0330254
    Druh ASEPJ - Článek v odborném periodiku
    Zařazení RIVJ - Článek v odborném periodiku
    Poddruh JČlánek ve WOS
    NázevContinuous gas monitoring in the West Bohemian earthquake area, Czech Republic: First results
    Tvůrce(i) Faber, E. (DE)
    Horálek, Josef (GFU-E) ORCID, RID
    Boušková, Alena (GFU-E) ORCID, RID
    Teschner, M. (DE)
    Koch, U. (DE)
    Poggenburg, J. (DE)
    Zdroj.dok.Studia geophysica et geodaetica. - : Geofyzikální ústav AV ČR, v. v. i. - ISSN 0039-3169
    Roč. 53, č. 3 (2009), s. 315-328
    Poč.str.14 s.
    Jazyk dok.eng - angličtina
    Země vyd.CZ - Česká republika
    Klíč. slovaWest Bohemian earthquake area ; earthquake swarms ; gas monitoring ; soil gas ; carbon dioxide ; radon ; mofette ; time series
    Vědní obor RIVDC - Seismologie, vulkanologie a struktura Země
    CEPGA205/06/1780 GA ČR - Grantová agentura ČR
    CEZAV0Z30120515 - GFU-E (2005-2011)
    UT WOS000268584800003
    DOI10.1007/s11200-009-0020-z
    AnotaceTwo stations monitoring concentrations of carbon dioxide and radon in soil gas (Oldřišská and Nový Kostel) and one station monitoring flow of carbon dioxide at a mofette (Soos) have been operated in the area of the West Bohemian earthquake swarms. We present preliminary results obtained on the base of four-year observations. We found that data are not influenced considerably by barometric pressure. Although the CO2 concentration varies greatly, the long-term trends at stations Oldřišská and Nový Kostel are similar, which indicates that the CO2 flow is controlled by common geogenic processes. Also temporal trends of CO2 and Rn concentrations in soil gas at individual stations are analogous.
    PracovištěGeofyzikální ústav
    KontaktHana Krejzlíková, kniha@ig.cas.cz, Tel.: 267 103 028
    Rok sběru2010
Počet záznamů: 1  

  Tyto stránky využívají soubory cookies, které usnadňují jejich prohlížení. Další informace o tom jak používáme cookies.