Počet záznamů: 1  

The crust-mantle transition and the Moho beneath the Vogtland/West Bohemian region in the light of different seismic methods

  1. 1.
    SYSNO ASEP0330249
    Druh ASEPJ - Článek v odborném periodiku
    Zařazení RIVJ - Článek v odborném periodiku
    Poddruh JČlánek ve WOS
    NázevThe crust-mantle transition and the Moho beneath the Vogtland/West Bohemian region in the light of different seismic methods
    Tvůrce(i) Hrubcová, Pavla (GFU-E) ORCID, RID
    Geissler, W.H. (DE)
    Zdroj.dok.Studia geophysica et geodaetica. - : Geofyzikální ústav AV ČR, v. v. i. - ISSN 0039-3169
    Roč. 53, č. 3 (2009), s. 275-294
    Poč.str.20 s.
    Jazyk dok.eng - angličtina
    Země vyd.CZ - Česká republika
    Klíč. slovaBohemian Massif ; Vogtland/West Bohemia ; crustal structure ; Moho ; refraction and wide-angle reflection ; receiver function ; seismic methods ; Eger Rift
    Vědní obor RIVDC - Seismologie, vulkanologie a struktura Země
    CEPIAA300120801 GA AV ČR - Akademie věd
    CEZAV0Z30120515 - GFU-E (2005-2011)
    UT WOS000268584800001
    DOI10.1007/s11200-009-0018-6
    AnotaceThe structure of the crust and the crust-mantle boundary in the Vogtland/West Bohemian region have been a target of several seismic measurements for the last 25 years, beginning with the steep-angle reflection seismic studies (DEKORP-4/KTB, MVE-90, 9HR), the refraction and wide-angle experiments (GRANU’95, CELEBRATION 2000, SUDETES 2003), and followed by passive seismic studies (receiver functions, teleseismic tomography). The steep-angle reflection studies imaged a highly reflective lower crust (4 to 6 km thick) with the Moho interpreted in a depth between 30 and 32 km and a thinner crust beneath the Eger Rift. The refraction and wide-angle reflection seismic studies (CELEBRATION 2000) revealed strong wide-angle reflections in a depth of 26–28 km interpreted as the top of the lower crust.
    PracovištěGeofyzikální ústav
    KontaktHana Krejzlíková, kniha@ig.cas.cz, Tel.: 267 103 028
    Rok sběru2010
Počet záznamů: 1  

  Tyto stránky využívají soubory cookies, které usnadňují jejich prohlížení. Další informace o tom jak používáme cookies.