Počet záznamů: 1  

Spectroscopic ellipsometry applied to phase transitions in solids: possibilities and limitations

  1. 1.
    SYSNO ASEP0330031
    Druh ASEPJ - Článek v odborném periodiku
    Zařazení RIVJ - Článek v odborném periodiku
    Poddruh JČlánek ve WOS
    NázevSpectroscopic ellipsometry applied to phase transitions in solids: possibilities and limitations
    Překlad názvuAplikace spektrální elipsometrie při studiu fázových přechodů v pevných látkách: možnosti a limity
    Tvůrce(i) Dejneka, Alexandr (FZU-D) RID, ORCID
    Aulika, I. (LT)
    Trepakov, Vladimír (FZU-D) RID
    Křepelka, Jaromír (FZU-D)
    Jastrabík, Lubomír (FZU-D) RID, ORCID
    Hubička, Zdeněk (FZU-D) RID, ORCID, SAI
    Lynnyková, Anna (FZU-D) RID
    Zdroj.dok.Optics Express. - : Optical Society of America - ISSN 1094-4087
    Roč. 17, č. 16 (2009), 14322-14338
    Poč.str.17 s.
    Jazyk dok.eng - angličtina
    Země vyd.US - Spojené státy americké
    Klíč. slovaspectroscopic ellipsometry ; phase transitions ; oxide thin films and crystals ; optics at surfaces
    Vědní obor RIVBH - Optika, masery a lasery
    CEPGC202/09/J017 GA ČR - Grantová agentura ČR
    KJB100100703 GA AV ČR - Akademie věd
    KAN301370701 GA AV ČR - Akademie věd
    1M06002 GA MŠMT - Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy
    CEZAV0Z10100522 - FZU-D (2005-2011)
    UT WOS000268843700109
    DOI10.1364/OE.17.014322
    AnotaceThe possibilities of in situ spectroscopic ellipsometry applied to phase transitions investigation in oxide thin films and crystals are examined in this work, along with the use of various parameters calculated from ellipsometric data (band gap energy Eg, refractive index n and surface roughness) together with the directly measured main ellipsometric angles ψ and Δ, for the detection of phase transitions.
    PracovištěFyzikální ústav
    KontaktKristina Potocká, potocka@fzu.cz, Tel.: 220 318 579
    Rok sběru2010
Počet záznamů: 1  

  Tyto stránky využívají soubory cookies, které usnadňují jejich prohlížení. Další informace o tom jak používáme cookies.