Počet záznamů: 1  

Low-temperature galvanomagnetic, magnetic, and thermoelectric properties of Mo.sub.3./sub.Sb.sub.7-x./sub.Te.sub.x./sub.(x=0.0, 0.3, 1.0, 1.6, and 1.8)

  1. 1.
    SYSNO ASEP0329933
    Druh ASEPJ - Článek v odborném periodiku
    Zařazení RIVJ - Článek v odborném periodiku
    Poddruh JČlánek ve WOS
    NázevLow-temperature galvanomagnetic, magnetic, and thermoelectric properties of Mo3Sb7-xTex(x=0.0, 0.3, 1.0, 1.6, and 1.8)
    Překlad názvuGalvanomagnetické, termoelektrické a magnetické vlastnosti vzorku Mo3Sb7-xTex(x = 0.0, 0.3, 1.0, 1.6 a 2.2)
    Tvůrce(i) Candolfi, C. (FR)
    Lenoir, B. (FR)
    Dauscher, A. (FR)
    Hejtmánek, Jiří (FZU-D) RID, ORCID
    Tobola, J. (PL)
    Zdroj.dok.Physical Review. B - ISSN 1098-0121
    Roč. 79, č. 23 (2009), 235108/1-235108/12
    Poč.str.12 s.
    Jazyk dok.eng - angličtina
    Země vyd.US - Spojené státy americké
    Klíč. slovaKKR-CPA method ; thermopower ; molybdenum ; alloys
    Vědní obor RIVBM - Fyzika pevných látek a magnetismus
    CEPGA203/09/1036 GA ČR - Grantová agentura ČR
    CEZAV0Z10100521 - FZU-D (2005-2011)
    UT WOS000267699500035
    DOI10.1103/PhysRevB.79.235108
    AnotaceThe galvanomagnetic, thermoelectric, and magnetic properties of polycrystalline Mo3Sb7-xTex compounds (x=0.0, 0.3, 1.0, 1.6, and 2.2) have been experimentally investigated from 2 to 350 K. The theoretical calculations have highlighted a shift of the Fermi level toward the valence-band edge with increasing x that can be understood within a rigid-band model. Transport property measurements have shown that the variations of properties with the Te content are consistent with a progressive crossover from a metalliclike to a semiconductinglike state as theoretically suggested, the magnetic susceptibility together with specific-heat measurements have confirmed this evolution.
    PracovištěFyzikální ústav
    KontaktKristina Potocká, potocka@fzu.cz, Tel.: 220 318 579
    Rok sběru2010
Počet záznamů: 1  

  Tyto stránky využívají soubory cookies, které usnadňují jejich prohlížení. Další informace o tom jak používáme cookies.