Počet záznamů: 1  

Knowledge Elicitation Via Extension of Fragmental Knowledge Pieces

  1. 1.
    SYSNO ASEP0328657
    Druh ASEPC - Konferenční příspěvek (mezinárodní konf.)
    Zařazení RIVD - Článek ve sborníku
    NázevKnowledge Elicitation Via Extension of Fragmental Knowledge Pieces
    Překlad názvuZískávání znalosti založené na rozšíření zlomkové znalosti
    Tvůrce(i) Kárný, Miroslav (UTIA-B) RID, ORCID
    Zdroj.dok.Proceedings of the European Control Conference 2009. - Budapest : European Union Control Association, 2009 - ISBN 978-963-311-369-1
    Rozsah strans. 1571-1575
    Poč.str.5 s.
    Forma vydáníwww - www
    AkceEuropean Control Conference 2009
    Datum konání23.08.2009-26.08.2009
    Místo konáníBudapest
    ZeměHU - Maďarsko
    Typ akceWRD
    Jazyk dok.eng - angličtina
    Země vyd.HU - Maďarsko
    Klíč. slovaknowledge elicitation ; Bayesian paradigm
    Vědní obor RIVBB - Aplikovaná statistika, operační výzkum
    CEPGA102/08/0567 GA ČR - Grantová agentura ČR
    CEZAV0Z10750506 - UTIA-B (2005-2011)
    AnotaceThe paper describes an advanced methodology of automatic knowledge elicitation. It merges fragmental uncertain knowledge pieces into the prior distribution of unknown parameter of a probabilistic model of a dynamic system. Careful knowledge elicitation helps in achieving as bump-less start of model-based controllers as possible. It is also important when observed data are poorly informative, which is a typical situation in closed control loops. Rigorous use of the Bayesian paradigm to the knowledge elicitation forms the essence of the methodology. Unlike former solutions, it can handle fragmental and incompletely compatible knowledge pieces in a systematic way. The description of the methodology dominates the paper and just an illustrative example is presented.
    PracovištěÚstav teorie informace a automatizace
    KontaktMarkéta Votavová, votavova@utia.cas.cz, Tel.: 266 052 201.
    Rok sběru2010
Počet záznamů: 1  

  Tyto stránky využívají soubory cookies, které usnadňují jejich prohlížení. Další informace o tom jak používáme cookies.