Počet záznamů: 1
Invert sugar formation with Saccharomyces cerevisiae cells encapsulated in magnetically responsive alginate microparticles
- 1.
SYSNO ASEP 0328085 Druh ASEP J - Článek v odborném periodiku Zařazení RIV J - Článek v odborném periodiku Poddruh J Článek ve WOS Název Invert sugar formation with Saccharomyces cerevisiae cells encapsulated in magnetically responsive alginate microparticles Překlad názvu Tvorba invertního cukru buňkami Saccharomyces cerevisiae zabudovanými v magnetických alginátových mikročásticích Tvůrce(i) Šafařík, Ivo (UEK-B) RID, SAI
Maděrová, Zdeňka (UEK-B) RID
Šafaříková, Miroslava (UEK-B) RID, SAIZdroj.dok. Journal of Magnetism and Magnetic Materials. - : Elsevier - ISSN 0304-8853
Roč. 321, - (2009), s. 1478-1481Poč.str. 4 s. Jazyk dok. eng - angličtina Země vyd. NL - Nizozemsko Klíč. slova magnetic alginate microbeads ; Saccharomyces cerevisiae ; invertase Vědní obor RIV EI - Biotechnologie a bionika CEP 2A-1TP1/094 GA MPO - Ministerstvo průmyslu a obchodu OC 157 GA MŠMT - Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy CEZ AV0Z60870520 - UEK-B (2005-2011) UT WOS 000265278000033 Anotace Invert sugar is a very important food component. We have prepared magnetically responsive alginate microbeads containing entrapped Saccharomyces cerevisiae cells and magnetite microparticles which can be easily separated in an appropriate magnetic separator. The microbeads (typical diameter between 50 and 100 µm) were prepared using the emulsification process. The prepared microbeads enabled efficient sucrose conversion. The biocatalyst was stable for at least one month and the microbeads could be used at least six times. Pracoviště Ústav výzkumu globální změny Kontakt Nikola Šviková, svikova.n@czechglobe.cz, Tel.: 511 192 268 Rok sběru 2010
Počet záznamů: 1